Kleine moeite

Sinds kort raap ik ook troep als ik ergens anders loop. In de duinen, in het park, in een vreemde straat of vreemde stad. Het is een kleine moeite, die als meer mensen dat zouden doen, een enorm resultaat opleveren.

Vuil is schadelijk

Met name al dat plastic is schadelijk. Voor planten, dieren en mensen. De chemicaliën in plastic kunnen kanker, hartfalen, Alzheimer, dementie, Parkinson, artritis en onvruchtbaarheid veroorzaken en zelfs ongeboren baby’s in de baarmoeder beschadigen, aldus de Plastic Soup Foundation. Het is kristalhelder: hoe schoner, hoe gezonder!

Doe je mee?

Scholen, verenigingen en andere groepen rapen ook afval. Het zijn hele mooie initiatieven met mooie resultaten, maar vaak eenmalige projecten. Denk aan World Cleanup Day. Mijn zwerfvuil-van-de straat-actie kent geen begin, eind, geen datum of tijdstip. Ik raap altijd. Doe je met me mee?

#wegmetzwerfvuil
Jij kunt helpen door zwerfvuil op te ruimen, een foto te maken en jouw clean up-actie te delen via social media. #cleanup #wegmetzwerfvuil

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

actie-zwerfvuil-fien

Een actie van

Fien

Ik ben Fien en ik geloof in ‘Alle beetjes helpen.’ daarom raap ik vuil als ik het zie. Op straat, in het bos, overal. Doe je mee?