Buiten leer je meer!

Met meer sport en spel en een beter lichaamsbesef presteren kinderen cognitief beter, zo blijkt uit onderzoek. Basisschoolleerlingen die buiten hebben gespeeld gedragen zich beter in de klas, ze zijn taakgerichter. Daarnaast presteren kinderen die tijdens het leren hun lichaam gebruiken beter in de les. Door lessen buiten te geven, worden kinderen blootgesteld aan natuurlijk daglicht en frisse buitenlucht. Dit draagt bij aan minder vermoeidheid en een betere stemming en heeft mogelijk ook een positief effect op het leervermogen van kinderen.

Onderwijsdoelen scoor je buiten

 

Meer dan 2.700 scholen geven op 22 september buitenles. De frisse lucht en beweging zorgen ervoor dat kinderen beter presteren! Meld je aan op buitenlesdag.nl en ontvang een buitenlespakket vol uitgewerkte lessen en lesideeën. Je kunt al meedoen als je minimaal één les aan één klas buiten geeft. De buitenlesdag is een initiatief van onze partners Jantje Beton en IVN.

Doe je mee?

In heel Nederland wordt buiten les gegeven op 22 september. Goed voor de leerprestaties van kinderen, een leuke afwisseling en gezond! In 2019 deden 2700 scholen mee. Bij aanmelding ontvang je gratis de Buitenlesbundel, vol met uitgewerkte lessen en lesideeën. Als school doe je al mee aan de Nationale Buitenlesdag als je minimaal één les aan één klas buiten geeft. Doe je mee?

#DeNationaleBuitenlesdag
Jij kunt als leraar helpen door je aan te melden, alle vakken zijn geschikt voor een buitenlesdag. 

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een actie van

Jantje Beton en IVN

Buitenspelen staat op een speelse manier voor verbinding en is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van kinderen, maar heeft ook positieve effecten op cognitieve processen.