Over IVN #2uurnatuur Challenge

Natuur geeft je een boost om je fitter en vrolijker te voelen. Onderzoek bewijst dat het goed is voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming. Maar waarom lukt het niet om genoeg tijd in de natuur door te brengen? Met de #2uurnatuur Challenge daagde IVN je in de maand oktober uit met verrassende opdrachten.

70% van de deelnemers in 2019 hebben vorig jaar een positief effect op hun gezondheid ervaren tijdens de #2uurnatuur Challenge. Door in oktober wekelijks minstens 2 uur naar buiten te gaan voelden zij zich meer uitgerust, energieker en minder gestresst. Naast de Challenges voor in je vrije tijd is er als extra dit jaar een wekelijkse uitdaging om je werk te vergroenen. Zo leer je de rust terug te vinden op drukke werkdagen.

Doe mee!

Je kunt je nu al gratis aanmelden voor 2020. Deed je vorig jaar mee dan ben je automatisch aangemeld. Twee keer per week ontvang je per oktober een verrassende uitdaging. Later instromen kan ook, alle Challenges worden gedeeld zodat je gemiste uitdagingen zelf kan inhalen in november en de maanden en jaren die volgen.

Hoewel de IVN #2uurnatuur Challenge voorbij is, betekent dit natuurlijk niet dat je kunt blijven zitten wachten op een volgende editie van de challenge. Onze partner IVN stimuleert mensen het hele jaar door naar buiten te gaan. Er worden honderden excursies verspreid door het hele land georganiseerd, in het voorjaar kom je waterdiertjes zoeken tijdens de IVN Slootjesdagen of voel je weer helemaal kind tijdens de Modderdag. 

Wil je als bedrijf of als gemeente Challenges op maat ontvangen? Neem dan contact op met Rutger de Graaf, Projectleider Natuur en Gezondheid om de mogelijkheden te bespreken via r.de.graaf@ivn.nl.

 

Meer weten?
Kijk op de actiesite van IVN en bekijk ook de campagne van Nature For Health: Hart en Bloed roept op tot bewegen in de natuur

Reacties

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een actie van

Loek Hesemans

Als adviseur Gezondheid en natuurlijk fit bij Staatsbosbeheer en adviseur groen bij Alles is gezondheid werk ik aan het nog beter benutten van de natuur voor onze gezondheid.