Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Terug

Webinar: Gezondheid breed op de agenda

17 juli 2020

Iedere 4 jaar wordt er op basis van de data van het RIVM een nieuwe landelijke nota gezondheidsbeleid geschreven. Ook dit jaar, ten tijde van de coronacrisis is een nieuwe nota uitgebracht. Deze nota zet gezondheid breed op de agenda. En heeft in haar visie naast de achterliggende problematiek van gezondheid, ook Positieve Gezondheid en het belang van samenwerking beschreven. Het grootste deel van de gemeenten hebben Positieve Gezondheid al in hun beleid staan, maar vinden vertaalslag of regierol pakken nog lastig. Ook provincies pakken steeds vaker een rol in gezondheidsbeleid. Er zijn al mooi successen in het land geboekt.

In dit webinar wordt u geïnspireerd om anders te denken en anders te doen. Positieve Gezondheid centraal betekent een ander verhaal zowel provinciaal, regionaal als lokaal! Hoe vertalen gemeenten en provincies (positieve) gezondheid naar de buurt of wijk?

Het webinar is een co-productie van Alles is Gezondheid en IPH.  Begeleiding ligt in handen van netwerkadviseur Margriet de Jager.

Netwerkadviseur & regiocoördinator