Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Terug

Kennisvoucher Positieve Gezondheid in het onderwijs – Utrecht Vitaliteitslab

2 november 2020

Wat is voor jou belangrijk en hoe ervaar je het op dit moment? In het Vitaliteitslab beleef, ervaar en bespreek je dat op een interactieve manier. In Stadion Galgenwaard is een Vitaliteitslab ontwikkeld, in opdracht van het ROC Midden-Nederland, in samenwerking met iPH en de Gemeente Utrecht.

Het Vitaliteitslab is een fysieke ruimte waar o.a. studenten, docenten en partners samenkomen om kennis te maken met de methode Positieve Gezondheid en op een interactieve manier de 6 dimensies van Positieve Gezondheid beleven. Per dimensie is een spel ontwikkeld om deelnemers op een andere manier te prikkelen.
Het doel van het Vitaliteitslab en de spellen is om op interactieve wijze kennis te maken met de verschillende dimensies van Positieve Gezondheid en bewustzijn te creëren over wat het concept van Positieve Gezondheid voor de deelnemer kan betekenen.

Het Vitaliteitslab bestaat uit twee ruimtes. Een plenaire ruimte voor lessen, workshops en interventies. In de tweede ruimte bevinden zich de spellen. Naast het fysieke lab is ook een mobiel vitaliteitslab ontwikkeld. Een grote bakfiets met innovatieve werkvormen om zelf aan de slag te gaan met Positieve Gezondheid. Het concept Positieve Gezondheid kan zo letterlijk naar scholen, buurt- en zorgcentra worden gebracht. Het Vitaliteitslab en het Mobiele vitaliteitslab zijn tot nu toe de enige twee toepassingen waarin op deze interactieve manier kan worden kennisgemaakt en gewerkt met Positieve Gezondheid.

Opening Vitaliteitslab ROC Midden Nederland

Voor wie?

Een (mobiel) vitaliteitslab komt het beste tot z’n recht in een omgeving die makkelijk toegankelijk en bereikbaar is. Het zou op elk niveau kunnen worden geïmplementeerd, maar het leent zich het best op nano, micro en meso niveau.

Aanvragen kennisvoucher

Wil jij op een innovatieve manier aan de slag met Positieve Gezondheid? Vraag dan een kennisvoucher aan bij dit voorbeeld.

Keuzedeel Positieve gezondheid in de praktijk

Contact

Meer weten over dit voorbeeld? Neem dan contact op met Roland Robijn via r.robijn@rocmn.nl.

KENNISVOUCHER AANVRAGEN

Vraag een Kennisvoucher aan bij dit voorbeeld.


Adviseur Positieve Gezondheid
Netwerkadviseur & regiocoördinator