Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Terug

In beeld: lancering Alliantie Kinderarmoede

4 juni 2020

De Alliantie Kinderarmoede is 26 maart 2019 gelanceerd met 100 partners. Zij hebben een pledge ondertekend waarmee ze beloven om een actieve en concrete bijdrage te leveren aan het gezamenlijke doel: de effecten van kinderarmoede tegengaan.

Visueel verslaggeefster Marieke van der Velden, van De Betekenaar, maakte een visual tijdens de lancering van de Alliantie Kinderarmoede. De visual laat zien wat er zoal voor nodig is om tot structurele oplossingen te komen om kinderarmoede tegen te gaan. Kinderen zelf betrekken bij de oplossing van het probleem is essentieel, de visual schetst ook wat het betekent om als kind op te groeien in armoede.

Wil je meedoen of -denken, ideeën inbrengen, een praktijkvoorbeeld delen of een vraag stellen? Neem contact op met Hans Christiaanse,  onze netwerkadviseur opvoeding, onderwijs en één van de grondleggers van de Alliantie Kinderarmoede.

De Alliantie Kinderarmoede is een initiatief van Missing Chapter Foundation, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en Alles is Gezondheid en is bij het NIBC in Den Haag gelanceerd. Lees hier het verslag over de lancering.