Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Terug

Groene woonwijk Krommenie

14 mei 2019

Natuur verbonden met de stad en natuur als onderdeel van de stad, zodat er een gezonde, klimaatbestendige leefomgeving ontstaat. Dat is de Staatsbosbeheer-visie ‘Groene Metropool’.

Gebiedsontwikkelaar AM brengt dit concept samen met Staatsbosbeheer in praktijk met het ontwerp van een nieuwe woonwijk in Krommenie met circa 235 woningen. In deze wijk verbindt een bijzonder water- en groenplan de voordeur van bewoners met zowel het dorp als een aangrenzend Staatsbosbeheer-natuurgebied.

1+1=3

De bundeling van kennis vanuit de twee sectoren heeft letterlijk en figuurlijk een win-winsituatie op geleverd. De wijk is voor Staatsbosbeheer en voor AM een mooie showcase voor duurzame gebiedsinrichting en de kopers komen te wonen in een ruimere, groenere gezondere leefomgeving.

Groene Metropool

Met de Groene Metropool zet Staatsbosbeheer zich in voor een Nederland waar groen vanzelfsprekend deel uitmaakt van de (stedelijke) leefomgeving. Door natuur als deel van de stad te beschouwen en groene ruimtes te verbinden, kan de stad serieus bijdragen aan meer biodiversiteit en meer weerbaar worden voor de gevolgen van klimaatverandering.

Meer weten?

Bekijk de site van Staatsbosbeheer 

Netwerkadviseur Groen