Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Terug

Gezamenlijk de ladder op voor chronisch zieke werknemers

21 juni 2018

Het komt vaak voor dat werknemers die een chronische aandoening krijgen (onnodig) langdurig thuis zitten. Hoe krijgen we het voor elkaar dat we medewerkers die een chronische aandoening krijgen aan het werk kunnen houden?

Met circa 25 afgevaardigden van uiteenlopende organisaties, waaronder Alles is gezondheid…, kwamen we aan de hand van Tiggelaars model ‘De Ladder’ tot het volgende doel: ‘Onze medewerkers die een chronische aandoening hebben of krijgen aan het werk houden’. Met daarbij oog voor mogelijkheden buiten de eigen organisatie. Ook over het gedrag en de support die nodig zijn dit doel te bereiken is gezamenlijk nagedacht.

Fit for Work is een programma van Centrum Werk Gezondheid; een van de organisaties waarmee we een good workathon organiseerden met als wicked problem: Hoe maken we van mensen waarvan de arbeidsmarkt afstand heeft genomen onze best werkenden? Tijdens een van de workshops die Ben Tiggelaar op ons congres verzorgde, ontstond het idee samen een sessie te organiseren vanuit Fit for Work om dieper in te gaan op mogelijkheden voor werkbehoud van mensen met een chronische aandoening.

Meer informatie?
Neem contact op met Piet Vessies of Paul Baart.

Piet Vessies – Account Werk
piet.vessies@allesisgezondheid.nl

Paul Baart – directeur Commissie Werk Gezondheid
p.baart@centrumwerkgezondheid.nl

Fit for work

Samen met partners zet Fit for Work zich in voor werkbehoud bij een chronische aandoening.

Verslag werksessie

Benieuwd naar de werksessie met Ben Tiggelaar?