Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Terug

Documentaire Kinderarmoede: Levenslang

27 maart 2019

Dinsdag 26 maart is de Alliantie Kinderarmoede gelanceerd. De alliantie brengt organisaties uit alle hoeken van de samenleving bij elkaar om samen nieuwe, creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. De doelstelling? In 2030 mag geen enkel kind de dupe zijn van armoede en zijn er geen nieuwe gezinnen die in armoede terechtkomen. Een essentiële missie, zo blijkt ook uit de drie mini-documentaires over kinderarmoede door filmmaker Frank van Osch. De documentaires zijn mede mogelijk gemaakt door programma Gelijke Kansen en Alles is Gezondheid.

De documentaires, genaamd ‘Levenslang’, tonen aan dat je kinderarmoede een leven lang met je meedraagt. “De schaamte voor en sociale uitsluiting door armoede beïnvloedt de ontwikkeling van kinderen”, beaamt Tamara van Ark, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zo krijgen kinderen die opgroeien in armoede niet altijd steun en aanmoediging vanuit huis. Ook hebben deze kinderen te maken met stress door de zorgen van hun ouders of ontbreekt het ze aan een rustige plek om huiswerk te maken. De stress die leven in armoede met zich mee brengt is ongezond, slecht voor de schoolprestaties en belemmert kansengelijkheid.

Bekijk de documentaires:

Over Alliantie Kinderarmoede

De Alliantie Kinderarmoede is ontstaan vanuit de samenwerking tussen Missing Chapter Foundation, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en Alles is Gezondheid. Meer dan 100 aangesloten partners zetten zich in voor de 378.000 kinderen in Nederland die onder de armoedegrens leven. Voor meer informatie over alle partners en hun bijdrage zie: www.alliantiekinderarmoede.nl

Lancering

Op 26 maart 2019 is de Alliantie Kinderarmoede Nederland gelanceerd.

Meer weten

Meer weten over de Alliantie Kinderarmoede? Hans Christiaanse staat je graag te woord.