Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Gezond gesprek Martine de Vaan: nu is de kans om wandelend vergaderen blijvend te laten zijn

Met het boek Walk your meeting inspireert Martine de Vaan steeds meer mensen om lopen in de werkdag te integreren. We spraken er met Martine over.

Gezond gesprek Chantal Linders: We laten zien dat het kan!

Greenhabit is een leerzame game gericht op duurzame gedragsverandering; persoonlijke groei, veerkracht en creëren van gezonde gewoontes. Karen van Ruiten ging in gesprek met initiatiefnemer Chantal Linders over het hoe, waarom, de doelgroep(en), werkwijze en de toekomst.

Gezond gesprek Mark levels: reflectie op wisselwerking

In de serie Gezonde Gesprekken, vormt deze editie een bijzonder gesprek over gezondheid in relatie tot onderwijs en werk. Maar ook over onderzoek in constructieve relatie tot praktijk en beleid. Karen van Ruiten praat online met hoogleraar Mark Levels.

Gezond Gesprek met Myrthe van Til: Voorlichten van kinderen met corona-prentenboek

Myrthe van Til van Samenwijzer Duin & Bollenstreek merkte dat voor haar jongste dochter de uitleg van het Jeugdjournaal over corona net iets te ingewikkeld was. Ze schetste een prentenboek om het voor jonge kinderen uit te leggen.

Gezond Gesprek met Suzanne IJsselmuiden: tot maatschappelijke oplossingen komen met de hulp van frisse denkers

Karen van Ruiten sprak met Suzanne IJsselmuiden, directeur van de Nationale DenkTank. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over hoe we een digitale samenleving realiseren die gezond, weerbaar, eerlijk en inclusief is, en de rol die Alles is Gezondheid daarin kan spelen.

Gezond Gesprek met Jean Christophe Boele- van Hensbroek: samen dromen realiseren

Karen van Ruiten ontmoette Jean Christophe Boele- van Hensbroek, eigenaar van en uitgever bij Lemniscaat. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over verbeelding, dromen en het realiseren van projecten die de ons leven verrijken.

Gezond Gesprek met Teun Meulepas: Ieder kind op de fiets

Eigenaar van Biky, Teun Meulepas, werd door een een blikverruimende fietstocht van Amsterdam naar Kaapstad aan het denken gezet. “De fiets die tot dan toe we puur als middel hadden beschouwt om van A naar B te komen werd toen de oplossing, het antwoord.” Karen van Ruiten sprak hem over zijn meest recente project dat als doel heeft ieder kind te laten fietsen.