Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Gezond Gesprek met Suzanne IJsselmuiden: tot maatschappelijke oplossingen komen met de hulp van frisse denkers

Karen van Ruiten sprak met Suzanne IJsselmuiden, directeur van de Nationale DenkTank. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over hoe we een digitale samenleving realiseren die gezond, weerbaar, eerlijk en inclusief is, en de rol die Alles is Gezondheid daarin kan spelen.

Gezond Gesprek met Rob Baan: geen pillen maar paprika’s in de schilderwijk

Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, droomt ervan om Nederland de gezondste delta ter wereld te maken. Een ambitieus en gedurfd plan. Daarover voert hij een gezond gesprek met Karen van Ruiten.

Gezond Gesprek met Myrthe van Til: Voorlichten van kinderen met corona-prentenboek

Myrthe van Til van Samenwijzer Duin & Bollenstreek merkte dat voor haar jongste dochter de uitleg van het Jeugdjournaal over corona net iets te ingewikkeld was. Ze schetste een prentenboek om het voor jonge kinderen uit te leggen.

Gezond Gesprek met Jean Christophe Boele- van Hensbroek: samen dromen realiseren

Karen van Ruiten ontmoette Jean Christophe Boele- van Hensbroek, eigenaar van en uitgever bij Lemniscaat. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over verbeelding, dromen en het realiseren van projecten die de ons leven verrijken.

Gezond Gesprek met Teun Meulepas: Ieder kind op de fiets

Eigenaar van Biky, Teun Meulepas, werd door een een blikverruimende fietstocht van Amsterdam naar Kaapstad aan het denken gezet. “De fiets die tot dan toe we puur als middel hadden beschouwt om van A naar B te komen werd toen de oplossing, het antwoord.” Karen van Ruiten sprak hem over zijn meest recente project dat als doel heeft ieder kind te laten fietsen.

Gezond gesprek met Raymond Landgraaf: Gebruik de kracht van de natuur

Tijdens nascholingen gaan we in op het welzijn van van artsen en gebruiken we de kracht van de natuurlijke omgeving. Herverbinding met onszelf, elkaar en de omgeving kan helpen in balans te komen zodat ze weer fluitend naar hun werk gaan. Meer weten? Lees het interview

Gezond Gesprek met Mario de Zeeuw: design en gezondheid

Op welke manier kan de creatieve industrie bijdragen aan gezondheid en zorg? Karen van Ruiten sprak met Mario de Zeeuw van ontwerpstudio Panton.