Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Gezond Gesprek Pascale Bruinen: We kunnen zelf meer dan we denken

Met eigen regie is veel winst te behalen, aldus Pascale Bruinen. Ze richtte de Academie voor Zelfherstel op en helpt mensen om hun overtuigingen zo positief mogelijk te maken. Genoeg aanleiding voor een Gezond Gesprek.

Gezond Gesprek Janine Schimmelpenninck: Leven met Geluk, Vrijheid en Verbondenheid

Wico Mulder sprak Janine Schimmelpennink over Natural Skills, over de psychologische rijkdom van geven, over het nut van psychologie in het onderwijs en onze natuurlijke hang naar vrijheid, geluk en verbinding.

Gezond gesprek Martine de Vaan: nu is de kans om wandelend vergaderen blijvend te laten zijn

Met het boek Walk your meeting inspireert Martine de Vaan steeds meer mensen om lopen in de werkdag te integreren. We spraken er met Martine over.

Gezond gesprek Chantal Linders: We laten zien dat het kan!

Greenhabit is een leerzame game gericht op duurzame gedragsverandering; persoonlijke groei, veerkracht en creëren van gezonde gewoontes. Karen van Ruiten ging in gesprek met initiatiefnemer Chantal Linders over het hoe, waarom, de doelgroep(en), werkwijze en de toekomst.

Gezond gesprek Mark levels: reflectie op wisselwerking

In de serie Gezonde Gesprekken, vormt deze editie een bijzonder gesprek over gezondheid in relatie tot onderwijs en werk. Maar ook over onderzoek in constructieve relatie tot praktijk en beleid. Karen van Ruiten praat online met hoogleraar Mark Levels.

Gezond Gesprek met Myrthe van Til: Voorlichten van kinderen met corona-prentenboek

Myrthe van Til van Samenwijzer Duin & Bollenstreek merkte dat voor haar jongste dochter de uitleg van het Jeugdjournaal over corona net iets te ingewikkeld was. Ze schetste een prentenboek om het voor jonge kinderen uit te leggen.

Gezond Gesprek met Suzanne IJsselmuiden: tot maatschappelijke oplossingen komen met de hulp van frisse denkers

Karen van Ruiten sprak met Suzanne IJsselmuiden, directeur van de Nationale DenkTank. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over hoe we een digitale samenleving realiseren die gezond, weerbaar, eerlijk en inclusief is, en de rol die Alles is Gezondheid daarin kan spelen.