november
7

Netwerkbijeenkomst 3xG

Laden Evenementen

Netwerkbijeenkomst 3xG

Eén op de drie volwassenen in Nederland heeft moeite met het vinden, begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg. Deze beperkte gezondheidsvaardigheden hangen samen met slechtere gezondheidsuitkomsten: een minder goede gezondheid en een grotere kans op vroegtijdig overlijden. Tijdens de netwerkbijeenkomst 3XG komen we samen om van twee kanten te werken aan de oplossing van dit probleem. Het verbeteren van gezondheidsvaardigheden én het toegankelijker en eenvoudiger maken van zorg en gezondheidsinformatie.

Programma

Partner Tessa van Charldorp onderzocht wat de belangrijkste uitdagingen zijn rondom ziekenhuiscommunicatie in de toekomst. Eén van die uitdagingen is communiceren met patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden. Ze bespreekt deze uitdagingen en verschillende oplossingen; samen praten we in kleine groepjes na wat dit kan betekenen voor jouw werkpraktijk.

Sessies

Daarna heb je de mogelijkheid om verschillende sessies bij te wonen. Hierin word je geïnformeerd en geïnspireerd over de volgende onderwerpen:

  • ontwikkel materialen in samenwerking met de gebruiker;
  • begrijpelijke mondelinge communicatie;
  • integraal samenwerken aan het verbeteren van vaardigheden;
  • effectief leeraanbod voor patiënten/cliënten;
  • over gezondheidsvaardigheden, samenwerken en onze allianties.

Aanmelden

Na aanmelding ontvang je medio oktober het volledige programma. De netwerkbijeenkomst is een gezamenlijke bijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden en de Alliantie gezondheid en geletterdheid. Zowel partners als andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Meer weten?

Meer weten over de onderwerpen Taal & Gezondheid? Kijk dan in ons Kennislab.

Alliantie Gezondheidsvaardigheden

Stichting Lezen & Schrijven

Netwerkbijeenkomst 3xG

Datum: donderdag 7 november
Time: 13:00 - 16:30 uur
Location: Universiteit Utrecht - Utrecht

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Universiteit Utrecht

Drift 21, Utrecht

Plan uw route