Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Praktijkvoorbeeld: Samen met de JGZ op weg naar een geletterde generatie

GGD Zaanstreek Waterland werkte mee aan de pilot ‘Op weg naar een geletterde generatie’; hoe kan vroegsignalering van laaggeletterdheid bij ouders en de aanpak van laaggeletterdheid bij ouders én kinderen ingebed worden in de werkwijze van de Jeugdgezondheid?

Gezondheidsverschillen verkleinen door samenwerking

De grote gezondheidsverschillen in Tiel-oost en Tiel-west, ontstaan doordat veel mensen – waaronder laaggeletterden - niet worden bereikt met bestaande (gezondheids)initiatieven, worden verkleind door samenwerking met ambassadeurs uit de doelgroep. Meer lezen over de succesformule?

Gezonde taal in de praktijk: lesbrieven gezonde taal beschikbaar maken voor anderstaligen

Taalorganisatie Taal Doet Meer zorgt er voor dat anderstalige bewoners van de Domstad kunnen meedoen aan de samenleving. De behoefte is ontstaan om met gezondheidsthema’s aan de slag te gaan. Taal Doet Meer ontwikkelde daarom de lesbrieven Gezonde Taal.

De aanpak Voel je goed! helpt met taal in Nijmegen

De aanpak Voel je goed! helpt laagopgeleide inwoners van Nijmegen die moeite hebben met taal en het verwerken van informatie bij het vergroten van hun gezondheidsvaardigheden.

Gezond Gesprek met Jean Christophe Boele- van Hensbroek: samen dromen realiseren

Karen van Ruiten ontmoette Jean Christophe Boele- van Hensbroek, eigenaar van en uitgever bij Lemniscaat. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over verbeelding, dromen en het realiseren van projecten die de ons leven verrijken.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek stelt het dagelijks functioneren van mensen centraal

De essentie van de Juiste Zorg op de Juiste Plek is het voorkomen van (duurdere) zorg, verplaatsen van zorg (dichterbij mensen thuis) en het vervangen van zorg (door andere zorg zoals e-health). Meer weten?

Gezondere leefstijl deelnemers Voel je Goed!

“Als je je goed voelt en minder weegt heb je meer zin om van alles te doen", aldus Mala die deelnam aan het succesvolle project Voel je Goed! Bekijk de video en doe mee met de #hoedan-sessie