Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Gezond Gesprek met Jean Christophe Boele- van Hensbroek: samen dromen realiseren

Karen van Ruiten ontmoette Jean Christophe Boele- van Hensbroek, eigenaar van en uitgever bij Lemniscaat. Hun ‘gezonde gesprek’ gaat over verbeelding, dromen en het realiseren van projecten die de ons leven verrijken.

De Juiste Zorg op de Juiste Plek stelt het dagelijks functioneren van mensen centraal

De essentie van de Juiste Zorg op de Juiste Plek is het voorkomen van (duurdere) zorg, verplaatsen van zorg (dichterbij mensen thuis) en het vervangen van zorg (door andere zorg zoals e-health). Meer weten?

Gezondere leefstijl deelnemers Voel je Goed!

“Als je je goed voelt en minder weegt heb je meer zin om van alles te doen", aldus Mala die deelnam aan het succesvolle project Voel je Goed! Bekijk de video en doe mee met de #hoedan-sessie

Leerwerkplaats Jubbega biedt kansen

Werken in het groen, leren én een diploma halen. Dat is de kern van Leerwerkplaats Jubbega.

Popular Education: leren veranderen door samen te ‘spelen’

Onderwijs in de taal van het volk, dat is waar het om gaat bij de interventie Popular Education. Popular Education richt zich op de aanpak van sociale vraagstukken onder kwetsbare groepen.

300 partijen in de doe-stand in de bestrijding van laaggeletterdheid

Hoe kunnen we de komende jaren laaggeletterdheid voorkomen en terugdringen? Deze vraag stond centraal tijdens drie Dialoogdagen Aanpak Laaggeletterdheid 2020+. Met in totaal 300 verschillende partijen is nagedacht over een nieuwe meerjarige aanpak voor een geletterd en digitaalvaardig Nederland.

Interview: Lezen, belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen

Lezen en voorlezen helpt taalvaardigheden ontwikkelen. Daarom interviewde Alles Is Gezondheid Inspecteur Primair Onderwijs Herman Franssen over de kwaliteit van het leesonderwijs in Nederland.