juli
13

Webinar: Campagne voor meer gezondheid: #hoedan

Laden Evenementen

Webinar: Campagne voor meer gezondheid: #hoedan

Op 13 juli 2021 organiseert Alles is Gezondheid met The Pando Network een webinar over de vraag hoe je de beweging naar meer gezondheid in de regio en gedragsverandering bij inwoners kan ondersteunen met campagnes en community building.

DIRECT AANMELDEN


Overal in Nederland werken publieke en private partijen samen om meer gezondheid te creëren voor wijken, dorpen, steden en regio’s. Vaak betekent dat beleid ontwikkelen, plannen maken en acties uitvoeren. In dat laatste onderdeel zit vaak de crux.

Want het bereiken en betrekken van inwoners en ze aansporen tot gedragsverandering vormt voor veel (gezondheids)professionals een behoorlijke kloof om te overbruggen. Je komt dan immers al snel uit in de wereld van communicatie, campagnes en communities.

Wat kunnen we leren van campagnes? Hoe bouw je een goede campagne op en hoe kunnen campagnes als middel de transitie naar meer gezondheid versnellen?

Programma

In het webinar vertelt Daan Warmerdam van The Pando Network over wat er allemaal komt kijken bij het opzetten van een (gezondheids)campagne en hoe je een community kan opbouwen van mensen die willen meedoen. De volgende vragen komen aan bod:

  • Waaruit bestaat een campagne en hoe bouw je die stapsgewijs op?
  • Wanneer en voor welke doelgroepen, thema’s of regio’s zijn campagnes interessant?
  • Praktijkvoorbeelden: wat zijn lessen uit bestaande (gezondheids)campagnes?
  • Healthy Hillegom: hoe breng je beweging naar gezondheid op gang in de regio?
  • Case: wat kunnen we leren van de GGD campagne ‘30 dagen gezonder’?
  • Tips: wat kan je zelf doen om inwoners mee te krijgen voor meer gezondheid?

Sprekers

  • Daan Warmerdam: is ondernemer en mede oprichter van The Pando Network, een strategie- en campagnebureau voor gezondheidsprojecten. In zijn werk is Daan constant op zoek naar creatieve manieren om de gezonde keuze weer de makkelijke keuze te maken. Bijvoorbeeld in het Healthy Hillegom netwerk waarin publieke en private partners samen bouwen aan een gezonde gemeenschap en actief campagne voeren om inwoners te enthousiasmeren voor een gezonde(re) leefstijl.
  • Janny de Boer: is netwerkadviseur Publieke Gezondheid & Preventie bij Alles is Gezondheid: een netwerk van 3.000 publieke en private partijen die samenwerken aan een gezonder en vitaler Nederland. Janny zal het webinar modereren.

Voor wie

Professionals in de wereld van zorg, gezondheid en welzijn die direct of indirect te maken hebben met campagnes en mensen willen activeren voor een gezonder leven.

Wanneer

De (live) uitzending vindt plaats vanuit de studio in Den Haag op dinsdag 13 juli van 11.00-12.00 uur. Tijdens het webinar kun je via de chat vragen stellen.

Aanmelden

Deelname is gratis. Je hoeft niets te installeren: aanmelden met je email is voldoende. Schrijf je in via deze link.

Webinar: Campagne voor meer gezondheid: #hoedan

Datum: dinsdag 13 juli
Time: 11:00 - 12:00 uur
Location: Online
Aanmelden evenement

Deel dit evenement