Terug

Welkom! Het leven begint in de boekhandel

6 februari 2019

Op 15 februari 2019 gaat de nieuwe traditie Welkom! van start, een initiatief van Lemniscaat. Elk pasgeboren kind ontvangt vanaf dat moment een prentenboek om te zingen als gratis welkomstgeschenk van deelnemende boekhandels.

Kersverse ouders kunnen tot drie maanden na de geboorte van hun baby het cadeau ophalen, door het tonen van het geboortekaartje of het inschrijfbewijs van hun kind in de boekhandel. Kinderen verdienen een leven van verhalen, fantasie en geletterdheid – en dat leven begint in de boekhandel.

Een nieuwe traditie is geboren

Welkom! wordt een nieuwe landelijke traditie, die geletterdheid in de samenleving ondersteunt. In februari gaat Lemniscaat van start met WIJ Special Media (van WIJ Magazine en De Blije Doos). Aanstaande ouders die zich bij hen registreren, ontvangen bericht over het initiatief, en ze zullen hiervan op de hoogte worden gehouden. Ook het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ), innovatie- en kenniscentrum voor de jeugdgezondheidszorg, steunt dit mooie initiatief door consultatiebureaus en professionals hiervan op de hoogte te brengen. Boekhandels ontvangen daarbij een pretpakket, met materialen die ze lokaal kunnen verspreiden. De samenwerkingen worden steeds verder uitgebreid zodat straks elk kind opgroeit met Welkom!

Slaap kindje slaap

Lemniscaat en partners gaan van start met Slaap kindje slaap, een prachtig prentenboek met de bekende kinderliedjes ‘Poesje mauw’ en ‘In de maneschijn’. Hartverwarmend en kleurrijk geïllustreerd door Marijke ten Cate, die voor Lemniscaat eerder het vrolijke liedjesboek Joepie Joepie illustreerde. Slaap kindje slaap bevat kinderliedjes die de allerkleinsten al vroeg met hun ouders mee kunnen zingen en daar gebaren bij kunnen maken. Zo ontwikkelen kinderen spelenderwijs een gevoel voor taal. Het liedjesprentenboek is ook te koop in de boekhandel, voor de feestelijke prijs van € 9,95.

Meedoen

Wil je Welkom! ook een warm hart toedragen met jouw organisatie? Neem contact op met uitgeverij Lemniscaat: Jessy@lemniscaat.nl. Zo kan je bijvoorbeeld flyers en materialen opvragen om het initiatief te verspreiden onder de doelgroep zwangere moeders of kersverse ouders.

Zie www.lemniscaat.nl/welkom voor meer informatie.

Geef jij ook?

Ook het initiatief ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. Ieder jaar wordt een jeugd- en prentenboekklassieker beschikbaar gesteld voor maar € 2,-.