Terug

Slimme Zorg Estafette

4 januari 2021

Van 1 tot en met 26 februari 2021 vindt de Slimme Zorg Estafette plaats (voorheen de E-healthweek). Niet een week maar vier weken lang aandacht voor slimme zorg en innovatie. Iedere week staan slimme zorg en innovatie centraal in één regio. Daarna wordt het stokje doorgegeven aan de volgende regio. Laat je inspireren en doe mee!

Waarom de Slimme Zorg Estafette?

Zorginnovaties worden al in grote mate toegepast in de praktijk. De coronacrisis heeft ook laten zien dat beeldbellen of digitale consultaties tussen zorgprofessionals een grote bijdrage kunnen leveren. Hierdoor kwamen innovatie en slimme zorg in een stroomversnelling terecht. Het bleek niet alleen noodzakelijk om te innoveren, maar ook mogelijk. Het is nu belangrijk om deze beweging vast te houden en niet terug te vallen in oude gewoonten en werkwijzen. En daar hebben we elkaar voor nodig.

Daarom vindt van 1 tot en met 26 februari 2021 de Slimme Zorg Estafette plaats: iedere week staat slimme zorg centraal in één regio, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Zo kunnen organisaties in verschillende regio’s van elkaar leren. En kan iedereen ervaring opdoen met slimme zorg en innovatie voor gezondheidszorg en welzijn.

De Slimme Zorg Estafette vindt achtereenvolgend plaats in:​​

  • Regio oost (Gelderland, Overijssel, Flevoland): ​1-5 februari 2021
  • Regio west (Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht):8-12 februari 2021
  • Regio noord (Groningen, Friesland, Drenthe):15-19 februari 2021
  • Regio zuid (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg): ​22-26 februari 2021

Doe mee en inspireer anderen

Organiseer ook een activiteit in de week van jouw regio, en inspireer anderen! Zo kun je zorggebruikers, omwonenden en andere (zorg)professionals de mogelijkheden van slimme zorg laten zien of laten ervaren. Of kom je met behulp van een activiteit gezamenlijk verder met een (nieuwe) zorgoplossing.

Alle soorten activiteiten zijn mogelijk! Denk bijvoorbeeld aan een webinar, online lezing of workshop. Bij fysieke activiteiten kan je een informatiemarkt of een lezing overwegen. Of laat bezoekers slimme oplossingen uitproberen. Kies de vorm die bij je (organisatie) past, maar houd natuurlijk rekening met de eventuele coronamaatregelen die dan van toepassing zijn, zodat jouw activiteit een groot succes wordt.

Laat het zien!

Wil je jouw activiteit ook onder de aandacht brengen en je steentje bijdragen in de regio? Meld de activiteit direct aan! Ook als nog niet alle gegevens bekend zijn kan je jouw activiteit alvast aanmelden. De ontbrekende gegevens kan je later toevoegen. Wij zorgen er voor dat jouw activiteit op de website wordt geplaatst.

Meld jouw activiteit aan!