Terug

Manifest voor Leefstijlgeneeskunde: leefstijl als medicijn

11 oktober 2018

Op 11 oktober 2018 neemt minister Bruno Bruins het ‘Manifest voor Leefstijlgeneeskunde’ in ontvangst. Een uitnodiging met circa tweeduizend handtekeningen van onder meer artsenfederatie KNMG, Patiëntenfederatie Nederland en verenigingen van jeugdartsen, cardiologen en internisten, om volop in te zetten op leefstijlgeneeskunde.

Een andere leefstijl is soms het beste medicijn. Gezonder eten, meer bewegen en stress tegengaan helpen niet alleen om ziekte te voorkomen, patiënten kunnen er ook door genezen. Dat betoogden Hanno Pijl en Martijn van Winkelhof in maart op de opiniepagina van Trouw. Volgens hen wordt de effectiviteit van leefstijlingrepen te weinig onderzocht. Hun pleidooi van toen is nu uitgegroeid tot het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde.

Het belang van leefstijlgeneeskunde

Alle ondertekenaars van het Manifest bundelen de krachten om de zorg voor leefstijlgerelateerde aandoeningen in Nederland radicaal te veranderen. De auteurs en ondertekenaars roepen vandaag drie bewindsleiden van het ministerie van VWS en het parlement op om vol in te zetten op (curatieve) leefstijlgeneeskunde.

Steun het manifest

Steun het manifest en vraag de Regering en Tweede Kamer om in te zetten op leefstijlgeneeskunde. Betuig hier jouw steun.

Bron

Artsen en patiënten pleiten voor de leefstijlgeneeskunde: ‘Pillen lossen niet alles op’ (TROUW)
Persbericht: Manifest Leefstijlgeneeskunde: Minister Bruins ontvangt manifest op 11 oktober (NILG)

Bekijk het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde.