Terug

Titels ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ 2019 bekend

21 november 2018

De nieuwe titels van Geef een (prenten)boek cadeau zijn bekend. In 2019 is het jeugdboek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman en het prentenboek Kikker is Kikker van Max Velthuijs.

Laat alle kinderen opgroeien tussen de mooiste boeken

De leesbevorderingscampagne en pledge van Alles is Gezondheid ‘Geef een (prenten)boek cadeau’ heeft als missie om alle kinderen in Nederland en Vlaanderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken uit de jeugdliteratuur. Boekhandels en diverse landelijke organisaties bundelen hun krachten om elk jaar een jeugd- en een prentenboekklassieker op een toegankelijke manier beschikbaar te maken.

Hoe bereiken we alle kinderen? Door te geven!

Voor een heel klein bedrag zijn de boeken te koop in de boekhandel, om cadeau te geven aan jezelf of een ander. Door de nadruk te leggen op ‘geven’, hoopt de stichting alle kinderen te bereiken – ook de kinderen die, om wat voor reden ook, thuis geen boeken hebben. Zo’n gulle gever hoeft niet per se vader, moeder, opa of oma te zijn: ook gemeente, school of kinderdagverblijf kan er bijvoorbeeld aan bijdragen.

In 2018 zijn 600.000 boeken gegeven aan kinderen

‘Geef een (prenten)boek cadeau’ is een maatschappelijk initiatief dat naast de boekhandel door landelijke organisaties wordt gedragen en gesteund. De lijst partners en ambassadeurs groeit met de dag (zie op de kaart hieronder). In 2018 hebben 600.000 boeken hun weg naar de kinderen gevonden: 200.000 jeugdboeken en 400.000 prentenboeken. Het streven is om samen in drie jaar tijd 1 miljoen kinderen te bereiken in Nederland en Vlaanderen.

Geef een prentenboek cadeau in 2019

Ook in 2019 worden prentenboeken cadeau gegeven. Het jeugdboek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman verschijnt op 8 februari in alle boekhandels. Het oer-Hollandse prentenboek Kikker is Kikker van Max Velthuijs verschijnt op 5 april. Dus… geef je volgend jaar ook een boek cadeau?

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van Geef een prentenboek cadeau.