Terug

Honderden gezondheidsprofessionals helpen elkaar op 1sociaaldomein.nl

28 januari 2020

Met 800 volgers heeft Alles is Gezondheid alles in zich om een populaire ontmoetingsplek te worden op 1sociaaldomein.nl. Je kan er terecht met vragen -en antwoorden- over gezondheid, welzijn en sociaal beleid. Bijvoorbeeld over buurtpreventieteams, dementievriendelijke gemeentes, domestic drones in de zorg of het gebruik van testpanels. Zo ontstaat een leernetwerk waarin professionals elkaar verder helpen.

Gezondheid is niet langer het exclusieve werkterrein van de zorg of medische wereld. De uitdaging is om dwars door ketens en kolommen heen te denken en samen stappen te zetten.

Toegang tot 3.000 professionals

Precies deze gedachte zit er achter de deelname van Alles is Gezondheid op 1sociaaldomein.nl. Op dit platform willen wij gezondheidsprofessionals en netwerkpartners een plek bieden om elkaar vragen te stellen en kennis te delen met andere professionals in het brede sociale domein. Zo verbinden we gezondheid aan zorg, welzijn, wijk, onderwijs, werk en natuur.

Een leernetwerk ontstaat

Sinds afgelopen zomer is het aantal volgers van ons Channel op 1sociaaldomein de 800 gepasseerd. Stap voor stap ontstaat er zo een mini-community of micro-leernetwerk waar het mogelijk is om heel gericht vragen te stellen, hulp te zoeken, tips en voorbeelden te delen en ervaringen uit te wisselen bij gezondheidsvraagstukken.

Stel je vraag…

Voorbeelden van vragen waar o.a. de volgers van Alles is Gezondheid andere professionals mee verder helpen zijn:

  • Wie heeft er ervaring met het opstarten van een buurtpreventieteam van vrijwillige buurtbewoners? Wat zijn de tips en tricks? (Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid).
  • Wie heeft er ervaring met en kennis over een dementie-vriendelijke gemeente? Welke interventies zijn er ingezet en welke resultaten zijn er? (GGD Friesland).
  • Een studententeam van de TUe ontwikkelt Blue Jay: een ‘domestic drone’ die praktische hulp biedt in en rond huis, maar ook bij zorginstellingen en ziekenhuizen. Weet iemand voor welke toepassingen deze drone momenteel al wordt ingezet? (FWG)
  • Om ons voorlichtingsmateriaal voor een breed publiek toegankelijk te maken, willen we een testpanel van laaggeletterde jonge ouders opzetten. Wie heeft er ervaring met het opzetten van zo’n testpanel? (JOGG)

Waardevolle antwoorden

Het mooie is dat de vraag die je stelt ook automatisch terecht komt bij gebruikers met dezelfde expertise. Antwoorden zijn doorgaans concreet, volgen altijd snel, vanuit meerdere invalshoeken en komen direct binnen in je mailbox.

Organisaties die ook partner of ondersteuner zijn van 1sociaaldomein zijn iPH, Sociaal Werk Nederland, Ruwaard Oss, Movisie, Jeugdzorg Nederland, Mooi Maatwerk, GGZ.NL, LCGW, Wezijn Capelle, Odensehuizen en Gezondheidsregio Oost Brabant.

Meedoen of een kijkje nemen
Meer weten of ook een vraag stellen op 1sociaaldomein? Bekijk de highlights van 2019 of ga naar www.1sociaaldomein.nl. Daar vind je ook het Channel van Alles is Gezondheid dat je -na registratie- met één druk op de knop kan volgen.