Terug

Health Hub Live – Preventie

17 november 2020

Health Hub Utrecht organiseerde van 2 tot 6 november gesprekken vanuit Kanaal30 uit de Utrechtse wijk Merwede. Over preventie en hoe dit te versnellen. Over hoe participatie zo goed mogelijk georganiseerd kan worden. En zijn onze opleidingen wel afgestemd op de toekomst? Met Health Hub Utrecht vertegenwoordigers uit de praktijk van zorg en welzijn, en met onder anderen Karen van Ruiten als co- host bij het gesprek over preventie.

Tijdens het C*RE The SYSTEM-programma, georganiseerd op Dutch Design Week 2019, kwamen een aantal grote thema’s bovendrijven die de moeite van het verdiepen waard waren. Health Hub Utrecht-vertegenwoordigers uit de praktijk van zorg en welzijn, maar ook beleidsmakers, onderzoekers, ontwerpers, ondernemers en natuurlijk eindgebruikers gingen daarom van 2 tot en met 6 november het open gesprek aan.

Karen van Ruiten was namens Alles is Gezondheid aanwezig als co-host tijdens de sessie over preventie, en waarom preventie geen modewoord mag worden.

In de thema-uitzending ‘Preventie’ bespreken de aanwezigen hoe we preventie topprioriteit kunnen geven. Voorkomen is beter dan genezen. Maar is preventie geen modewoord aan het worden? Komt er ooit nog een regionaal preventiefonds? En hoe zit het met de gezonde leefstijl interventie?

Bekijk hier alle Livecasts op de site van Health Hub Utrecht.