Terug

‘Elk kind heeft het recht om niet arm te zijn’

1 augustus 2019

Op 27 juni vond de praktijkmiddag ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van stichting Piëzo plaats. De PiëzoMethodiek en kinderarmoede stonden deze middag centraal. Hans Christiaanse, initiatiefnemer van Alliantie Kinderarmoede, was hierbij aanwezig en sprak over kinderarmoede in Nederland. “Er wordt vaak over de armoede van iemand gesproken maar niet mét die persoon. Alleen door met de persoon in kwestie te praten kan je met elkaar iets aan zijn of haar situatie doen.”

Kinderarmoede was niet voor niets het centrale thema van de praktijkmiddag. In Nederland groeien naar schatting momenteel een slordige 378.000 kinderen in armoede op. Alliantie Kinderarmoede heeft een tal van partijen die vanuit hun eigen expertise bezig zijn om kinderarmoede te bestrijden. “Alle deelnemers binnen de alliantie hebben aangegeven wat zij gaan doen om ervoor te zorgen dat in het jaar 2030 geen kinderen meer de dupe zijn van armoede en er geen nieuwe gezinnen meer zijn die in armoede vervallen.”

Christiaanse ziet duidelijk raakvlakken tussen de armoedeproblematiek en wat de PiëzoMethodiek bijdraagt om dit op te lossen. Christiaanse: “Bij veel gezinnen, waar armoede en kinderarmoede speelt, is vaak sprake van generatiearmoede. Schuldenproblematiek, een ongezonde leefstijl en laaggeletterdheid. De aanpak van Piëzo vergroot de kansen op een baan, en werken is nog altijd de sleutel om uit de armoede te komen.

Lees hier het volledige verslag.