Terug

E-healthweek 2020

9 juli 2019

Veel van onze partners houden zich bezig met e-health. De e-healthweek is een leerzame week waarin het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg centraal staat.

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener, online jouw recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van je baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis. Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen. Daarom wordt begin 2020 (27 januari t/m 01 februari) voor de vierde keer de e-healthweek georganiseerd. Een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

In 2020 wordt extra ingezet op vier thema’s:

  • Bekendheid bij gebruikers van e-health. Uit onderzoek van Nivel komt naar voren dat de waardering van de e-healthweekactiviteiten en de behoefte aan informatie hoog is, maar dat een grote groep potentiële gebruikers de e-healthweek nog niet kent. Dit jaar worden meer verhalen opgehaald uit de doelgroepen om ervaringen uit te wisselen. De vraag van de gebruiker staat in de e-healthweek centraal.
  • Implementatie, niet het nieuwste onderzoek maar juist het brede gebruik van e-health in zorgprocessen stimuleren zodat er versnelling en verbreding in de toepassing gaat plaatsvinden. Dit door het samenbrengen en verbinden van verschillende partijen in het netwerk: organisaties, regio’s en sectoren en aandacht voor de diverse trajecten als SET, VIPP, Medmij, coalitie digivaardig in de zorg, Groz, Zorg van Nu, e-health innovatieprijs. Er is veel, maar telt het wel op?
  • Digitale vaardigheden in de zorg, de noodzaak wordt inmiddels breed erkent. Bottom-up beweging mengt zich met activiteiten in koepels en hebben een nationale landingsplek gevonden op de kennissite www.digivaardigindezorg.nl gesteund door landelijke, regionale, zorg- en onderwijspartijen. Het momentum om extra aandacht te krijgen tijdens de e-healthweek, bij elke implementatie speelt namelijk de vraag of de digitale vaardigheden van de gebruikers wel voldoende zijn.
  • De e-healthweek is de meet-up van de community, zorg- en onderwijsinstellingen, gemeentes, verzekeraars, (ICT) leveranciers, etc. laten gedurende de week elkaar en de eindgebruikers zien en ervaren wat mogelijk is met e-health. Een waardevol moment wat uitgebreid wordt naar een community die gedurende het hele jaar actief is, verbindingen probeert te maken en informatie deelt.
Lees meer op de website van e-healthweek

Ontvang de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze nieuwsberichten?