Terug

De Goed Gevoel Stoel: krachtige methode voor kwetsbare groepen

20 augustus 2019

De Goed Gevoel Stoel, ontwikkeld door het Vlaams Instituut Gezond Leven, is een methode gericht op groepen die kampen met meerdere problemen zoals het hebben van schulden, geen werk, een slechte gezondheid, verslaving etc. en waar de draagkracht en de draaglast niet meer in evenwicht zijn.

De methodiek Goed Gevoel Stoel (GGS) helpt u bij kansen creëren voor deze kwetsbare mensen. Werkt u met maatschappelijk kwetsbare mensen, die vaak te maken hebben met meer dan één probleem: financieel, sociaal, gezondheid, werken en/of wonen? Wilt u deze mensen de kans geven om te werken aan hun mentale gezondheid, eigen regie en vitaliteit? En hen laten ontdekken hoe ze een goed gevoel kunnen ervaren en dit langer kunnen vasthouden?

Er is in Nederland een aanzienlijke groep mensen die kampen met problemen die hen beperken in de manier waarop ze een zinvolle manier mee kunnen doen in onze samenleving. Meer dan 100.000 mensen zijn langdurig werkloos. Meer dan 292.000 kinderen en jongeren leven in armoede. En meer dan de helft van de Nederlanders heeft 1 of meer chronische ziekten. Het meest kwetsbaar is de groep waar deze problemen in combinatie voorkomen.

Lees hier meer over de methode Goed Gevoel Stoel.

Kennislab

Benieuwd naar andere initiatieven op gebied van werk, leefstijl en meer?

De methodiek "Goed Gevoel Stoel"

Werkt u met of zoekt u een laagdrempelige aanpak voor mensen die meer eigen kracht kunnen gebruiken?