Terug

Boek – Waarom Anders op zoek naar gezondheid?

28 april 2021

Netwerkpartner Chantal Walg slaat de spijker op zijn kop met het toegankelijke boek ‘Waarom Anders op zoek naar gezondheid?‘ en de zoektocht naar het tweeledige antwoord op deze vraag. Zeker nu in coronatijd zoveel focus ligt op ziekte, is het belangrijk te begrijpen wat gezondheid is en hoe je daar zelf invloed op kunt uitoefenen.

Gezond zijn en blijven betekent namelijk veel meer dan niet ziek zijn. Maar hoe zorgen we er nu voor dat iedereen dit weet en ernaar handelt? Willen we echt iets fundamenteels veranderen aan hoe we aankijken tegen gezondheid, is het goed om te beginnen bij kinderen.

En zo is het boek ‘Anders op zoek naar gezondheid‘ ontstaan. In het boek gaat de avontuurlijke Anders op zoek naar wat gezondheid is. Het boek bestaat uit korte verhalen over gezondheid, in begrijpelijke en aansprekende taal. En gezondheid blijkt toch iets anders dan Anders van tevoren dacht. Vooral dat ‘je eigen regie kunnen voeren’ de rode draad is, is een bijzondere ontdekking!

Anders gaat in het boek op zoek naar gezondheid. Eenmaal onderweg volgen ontmoetingen met Leeuw, Kameleon, Mus, Bij, Vlinder, Spin, Boom en Maan met wie Anders de vele kanten van Positieve Gezondheid verkent en bespreekt. Ook de natuur, het milieu en het belang van aandacht daarvoor komen in de gesprekken aan bod. Het resultaat van de zoektocht zijn 42 verhalen over de betekenis van gezondheid in een taal die kinderen aanspreekt. Ieder verhaal eindigt met een paar vragen en er zijn ‘wist-je-dat-jes’, bedoeld om ook samen een ander gesprek te kunnen voeren. Een gezonde en sociale basis creëren begint door kinderen te leren wat het inhoudt: gezond zijn en blijven.

Meer weten over het boek Anders op zoek naar gezondheid, dat beschikbaar is vanaf 21 mei? Kijk hier voor meer informatie.

Achtergrond Anders op zoek naar gezondheid

Gezondheid is de grote passie van Chantal Walg met de samenleving gezonder maken als missie. Als verpleegkundige en gezondheidswetenschapper is Chantal al jaren bezig met de veranderingen in de zorg. Ze droomt van gezondheidszorg waar de mens, gezondheid en samenleven centraal staan en er vooral ook gekeken wordt naar perspectieven. Aan die transformatie werkt zij (Anders Gezond) samen met professionals, managers en bestuurders van verschillende organisaties in heel Nederland.

Positieve Gezondheid

Meer weten over het toepassen van positieve gezondheid?