Terug

30DagenGezonder

10 februari 2021

Een nieuwe gezonde gewoonte in 30 dagen!

Een gezonde leefstijl is belangrijker dan ooit, blijkt tijdens de COVID-19 crisis. Fit zijn verkleint de kans op ernstige symptomen en vergroot de kans op een spoedig herstel bij corona. De leefstijlcampagne van het Rijk is een goede stap, maar er is meer mogelijk om mensen te activeren. 

30DagenGezonder is een initiatief in de maand maart, waarbij deelnemers zich inzetten om 30 dagen gezonder te leven. Een maand gezonder leven kan variëren van beginnen met bewegen, gezonder eten, of leef bijvoorbeeld een maand zonder alcohol. Je kiest zelf de uitdaging die bij je past en je doel en aanpak. Denk aan stoppen met suikerklontjes in de koffie te doen als eerste stap of een maand lang zonder toegevoegde suikers in je eetpatroon.

De campagne is ontwikkeld door GGD Gooi en Vechtstreek en wordt daarnaast ook in de regio’s van GGD Hollands Noorden en GGD Zaanstreek Waterland al enkele jaren uitgevoerd. De vorige editie waren er 3.000 mensen die allemaal met hun eigen gezondheidsdoel aan de slag gingen. Juist doordat er zoveel mensen tegelijk bezig zijn om gezonder te leven hielpen deelnemers elkaar met aanmoedigen om het vol te houden, bij wat voor gezondheidsdoel dan ook.

Voor Alles is Gezondheid is een gezonde leefstijl een van de speerpunten. Zo riep Karen van Ruiten onlangs samen met tientallen medici, gezondheidswetenschappers en bestuurders van maatschappelijke organisaties Ministerie VWS ministers op tot een publiekscampagne over het belang van een gezonde leefstijl. Alles is Gezondheid en The Pando Network (initiatiefnemer Healthy Hillegom), Groen Kapitaal en Provincie Noord-Holland dragen deze editie graag bij aan ondersteuning van het initiatief 30DagenGezonder.

In februari is er voor nieuwe GGD’s of netwerken die de campagne nog niet eerder hebben uitgevoerd de mogelijkheid om op een laagdrempelige manier aan te sluiten. Voor hen worden er op maat gemaakte pakketten samengesteld op basis van de wensen en gezondheidsproblematiek uit de regio.  Deze downloads kan iedereen gebruiken om de campagne te promoten, zoals bijvoorbeeld verschillende varianten van posters, een toolkit voor scholen en bedrijven, ansichtkaarten en meer. Deze kunnen onder andere in de vaccinatie- en teststraten worden getoond. Volg ook de 30DagenGezonder campagne op Instagram en Facebook en deel de posts.

Meedoen kan in je eentje of (wel zo leuk) samen met anderen: collega’s, sportmaten, buren, vrienden of gezin. Door je aan te melden ontvang je gedurende de actie gratis ondersteuning.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met Ornella van der Ende via ornella.van.der.ende@allesisgezondheid.nl of Daan Warmerdam van The Pando Network via daan@thepandonetwork.com of 06 575 444 76.

30DagenGezonder

In 30 dagen een gezonde gewoonte aanleren? Het kan. Door deelname kun je (ongezond) gewoontegedrag doorbreken of experimenteren met gezonder gedrag.