Waarom Braive?

Met stichting Braive wil Marina voorkomen dat jongeren met psychische klachten te maken krijgen en terechtkomen in de zorg. Nadat hij meerdere keren in een psychose terecht kwam stapte het broertje van Marina uit het leven. Een enorme klap waardoor Marina in een depressie belande en het leven niet meer zag zitten. Inmiddels gaat het goed en is het haar levensmissie jongeren te bereiken met de boodschap dat zij het leven waard zijn en er altijd hoop is.

Preventieprogramma

 

Marina heeft een preventieprogramma ontwikkeld voor scholen, die bestaat uit vier educatieve dagen op school en één dag die in het teken staat van activatie, waarbij de jongeren in teamverband iets goeds doen voor anderen. Wanneer de jongeren het programma succesvol hebben afgerond verdienen ze een ticket voor een voor hen speciaal georganiseerd festival. Marina werd derde bij de verkiezing Amsterdammer van het jaar 2019.

Doe je mee?

Het programma dat ik heb ontwikkeld wordt al op de bovenbouw van verschillende middelbare scholen gegeven. Geef jij jongeren de handvatten die ze nodig hebben om mentaal weerbaar te zijn en heb je interesse in het programma op jouw school? Neem dan contact met me op.

#speakupformentalhealth
Jij kunt helpen jongeren weerbaarder te maken in deze prestatie-maatschappij, informeer naar de mogelijkheden op de school waar jij werkzaam bent. #braive

Reacties

1 reactie op “Braive – Speak up for mental health

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een actie van

Marina

Ik ben Marina en ik geloof in een mentaal gezonde en weerbare generatie. Daarom het ik stichting Braive opgericht, een preventieprogramma voor scholen bestaande uit vijf dagen om jongeren aan de slag te laten gaan met hun mentale gezondheid. Doe je mee?