Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Videoserie: wat geeft iemand veerkracht?

Deze serie gaat in op wat iemand veerkracht geeft. Wat betekent dat in de praktijk? Hoe houd jij regie over je leven? Wat zijn tips om veerkrachtig te blijven?

Gezond Gesprek Pascale Bruinen: We kunnen zelf meer dan we denken

Met eigen regie is veel winst te behalen, aldus Pascale Bruinen. Ze richtte de Academie voor Zelfherstel op en helpt mensen om hun overtuigingen zo positief mogelijk te maken. Genoeg aanleiding voor een Gezond Gesprek.

Gezond Gesprek Janine Schimmelpenninck: Leven met Geluk, Vrijheid en Verbondenheid

Wico Mulder sprak Janine Schimmelpennink over Natural Skills, over de psychologische rijkdom van geven, over het nut van psychologie in het onderwijs en onze natuurlijke hang naar vrijheid, geluk en verbinding.

Interview psycholoog Najla: ‘Iedereen is op zoek naar verbondenheid’

Najla werkt als GZ-psycholoog en heeft op social media een trouw publiek van 25 duizend volgers. Als opmaat naar ons jaarcongres spraken wij haar over haar kijk op de huidige maatschappij en de behoeften van jongeren.

Interview met Machteld Huber in Psychologie Magazine

In Psychologie Magazine editie 9, is een interview met Machteld Huber te lezen. In een vraaggesprek belicht Machteld de definitie van gezondheid, het belang van zingeving en de noodzaak om gevoelens te voelen.

Gezond gesprek Martine de Vaan: nu is de kans om wandelend vergaderen blijvend te laten zijn

Met het boek Walk your meeting inspireert Martine de Vaan steeds meer mensen om lopen in de werkdag te integreren. We spraken er met Martine over.

Positief Gezond Werkgeverschap

Organisaties die medewerkers de regie geven, passende mogelijkheden bieden en oprecht verbindingen aangaan, onderscheiden zich op een positieve manier. Hoe? Dat lees je in onze publicatie Positief Gezond Werkgeverschap. Kijk verder...