Kennislab

Leren, verbinden en samen doen. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Natuurlijk rouwen

De natuur leert ons dat alle fasen van de cyclus belangrijk zijn, troost bieden en ons veerkrachtig maken. Daarom besteden we tijdens ons Jaarcongres aandacht aan de manier waarop de natuur kan helpen bij transformeren. Van loslaten tot zaaien en opnieuw beginnen.

Mental Meetup- verkenning, aanpak, video en meer

De tweede Mental Meetup is één van de initiatieven van ‘Mentale gezondheid: van ons allemaal’. Een dag met activiteiten met mentale gezondheid als thema. Doe je voordeel met het verslag, een video, onderzoek, interview en relevante initiatieven.

Schulden en mentale problemen versterken elkaar

Schulden leiden tot mentale problemen en andersom. Het versterkt elkaar. Amine Bakkali, schetst in opdracht van Schuldenlab met zijn kennisdocument ‘Schulden- en psychische problematiek bij jongeren’ een beeld van de leefwereld van deze jongeren en hij legt uit waarom het tijd is dat ze worden gehoord.

Videoserie: wat geeft iemand veerkracht?

Deze serie gaat in op wat iemand veerkracht geeft. Wat betekent dat in de praktijk? Hoe houd jij regie over je leven? Wat zijn tips om veerkrachtig te blijven?

Gezond Gesprek Pascale Bruinen: We kunnen zelf meer dan we denken

Met eigen regie is veel winst te behalen, aldus Pascale Bruinen. Ze richtte de Academie voor Zelfherstel op en helpt mensen om hun overtuigingen zo positief mogelijk te maken. Genoeg aanleiding voor een Gezond Gesprek.

Gezond Gesprek Janine Schimmelpenninck: Leven met Geluk, Vrijheid en Verbondenheid

Wico Mulder sprak Janine Schimmelpennink over Natural Skills, over de psychologische rijkdom van geven, over het nut van psychologie in het onderwijs en onze natuurlijke hang naar vrijheid, geluk en verbinding.

Interview psycholoog Najla: ‘Iedereen is op zoek naar verbondenheid’

Najla werkt als GZ-psycholoog en heeft op social media een trouw publiek van 25 duizend volgers. Als opmaat naar ons jaarcongres spraken wij haar over haar kijk op de huidige maatschappij en de behoeften van jongeren.