Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Webinar: Positief Gezond Basisonderwijs

Webinar van Alles is Gezondheid en iPH over Positieve Gezondheid in het basisonderwijs. Schoolleider Jos Clout en kinderboekenschrijver Evelien van Dort gaan in op de vraag hoe scholen -samen met leerkrachten, kinderen en ouders- kunnen werken aan meer gezondheid.

Interview Margriet de Jager: ‘De werkelijkheid is geen model’

‘Als iedereen hetzelfde doel nastreeft, heb je geen blauwdruk nodig,’ zegt netwerkadviseur Margriet de Jager. Zij zet zich al decennia in voor (brede) gezondheidsbevordering en domeinoverstijgend samenwerken. Wat heeft zij hiervan geleerd? Ze blikt terug, kijkt vooruit, deelt en duidt.

Positieve Gezondheid

Gezondheid zien als vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren. Hoe?

Handelingsangst weggenomen via Digivitaler

Voor iedereen die hulp nodig heeft bij digitale zorg is in Assen de cursus DigiVitaler ontwikkeld. We spraken cursist Sannie over de waarom, de hoe en over wat de training haar opleverde. Meer weten?

Interview Saskia Carli: e-health voor toekomstbestendige zorg

Saskia Carli is adviseur Digitale Zorg in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA). We spraken Saskia over de ontwikkeling van de cursus DigiVitaler, samenwerking met onder meer de bibliotheek en de dagelijkse praktijk in het WZA. Meer weten?

Expertisepunt Basisvaardigheden

Het Expertisepunt Basisvaardigheden is er voor iedereen die laaggeletterden helpt bij het verbeteren van basisvaardigheden. Belangrijk, want het begrijpen en toepassen van informatie over gezondheid en zorg is nodig voor een goede gezondheid.

Inspiratiesessie: Hoe dan? Taal en Gezondheid

Op 23 februari 2021 organiseerde het Kennisplatform Gelderland Geletterd in samenwerking met Alles is Gezondheid de online inspiratiesessie Hoe dan? Taal en Gezondheid. Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie uit de Hoe dan? Taal en Gezondheid