Kennislab

Kennisdelen, samenwerken, samen doen! Versterk je project via netwerkpartners, regionetwerken en allianties. Benut elkaars kennis.

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

In beeld: samenwerken aan natuur en gezondheid

Bekijk de eerste oogst van panelgesprek en interactieve sessies rond vijf persona op de expertmeeting natuur en gezondheid. De Betekenaar maakte een visueel verslag.

Teeb Stadtool is uitgebreid met nieuwe baten van groen en water

De TEEB Stadtool berekent de maatschappelijke waarde van groen en water in de stad. De tool is geactualiseerd en uitgebreid met een aantal nieuwe baatrekeningen die vanaf november 2019 beschikbaar komt. Meer lezen over de tool?

Wachtkamer-animatie Groen en gezondheid

Dertig minuten per dag bewegen in de natuur en je voelt je beter, dat is de boodschap van de wachtkamer-animatie die GGD Gooi en Vechtstreek ontwikkelde aan de hand van een interviewronde onder huisartsen. Bekijken?

Gezond gesprek met Raymond Landgraaf: Gebruik de kracht van de natuur

Tijdens nascholingen gaan we in op het welzijn van van artsen en gebruiken we de kracht van de natuurlijke omgeving. Herverbinding met onszelf, elkaar en de omgeving kan helpen in balans te komen zodat ze weer fluitend naar hun werk gaan. Meer weten? Lees het interview

Onderzoek: groen houdt ons gezond

Omgevingspsycholoog en wetenschapper Sjerp de Vries (Alterra) nam 147 studies door naar de effecten van een groene omgeving op de gezondheid. Het positieve verband hiertussen is zeker aangetoond. Meer weten?

Spinnenweb: positieve gezondheid en groen

Video's en praktijkverhalen: bekijk de effecten van buiten zijn en de natuur op de zes gezondheidsdimensies van Positieve Gezondheid.

Groene woonwijk Krommenie

Natuur als onderdeel van de stad, zodat er een gezonde, klimaatbestendige leefomgeving ontstaat. Dat is de Staatsbosbeheer-visie ‘Groene Metropool’. Met gebiedsontwikkelaar AM is dit concept in Krommenie succesvol vertaald naar de praktijk.