Kennislab

Vind relevante kennis, tools, naslagwerken en leerervaringen uit ons netwerk

Zoeken
Thema's
Filters
Gekozen filters:

Jaarcongres 2023: De Groene Route

Zet de stap naar buiten, vind de weg naar binnen. Terugblik op De Groene Route: het jaarcongres 2023 van Alles is Gezondheid. Op deze pagina vind je de animatie, visuals, leestips, interessante links, publicaties en foto's.

Handreiking Natuurinclusief bouwen voor gezonde bewoners – Top-10 maatregelen voor nieuwbouw en gebiedsontwikkeling

Deze handreiking, samengesteld door een team van experts op het gebied van de domeinen gezondheid, natuur en bouw, biedt inzichten en aanbevelingen om de integratie van natuur in bouwprojecten te bevorderen en gezonde woonomgevingen te creëren.

Natuurlijk rouwen

De natuur leert ons dat alle fasen van de cyclus belangrijk zijn, troost bieden en ons veerkrachtig maken. Daarom besteden we tijdens ons Jaarcongres aandacht aan de manier waarop de natuur kan helpen bij transformeren. Van loslaten tot zaaien en opnieuw beginnen.

Natuur voor Gezondheid

‘Natuur voor Gezondheid’ geeft praktische hulpmiddelen, bruikbaar voor professionals in de eerstelijns gezondheidszorg en welzijns- en sportsectoren. De middelen zijn bestemd voor mensen met psychosociale en fysieke klachten, en bruikbaar als aanvulling op de reguliere behandelingen.

Interview Joost Bijlsma: ‘Het levensbelang van een nieuw perspectief’

Verduurzaming van de zorg is nodig, maar hoe pak je dat aan? De 'reisgids' Heel de Zorg, met bijzondere voorbeeldverhalen van pioniers helpt hierbij. Wij spraken een van de auteurs.

Gezond gesprek Martine de Vaan: nu is de kans om wandelend vergaderen blijvend te laten zijn

Met het boek Walk your meeting inspireert Martine de Vaan steeds meer mensen om lopen in de werkdag te integreren. We spraken er met Martine over.

Webinar Natuur op Recept

Webinar over de vraag hoe de natuur (kwetsbare) mensen kan helpen met een gezonde leefstijl en wat dat vraagt in de lokale samenwerking tussen diverse (zorg)professionals.