november
17

Webinar: Werkstress: het antwoord is Positieve Gezondheid

Laden Evenementen

Webinar: Werkstress: het antwoord is Positieve Gezondheid

Op 17 november 2020, in de Week van de Werkstress, organiseren Alles is Gezondheid en OVAL/Week van de Werkstress het webinar “Werkstress: het antwoord is Positieve Gezondheid”. Boordevol informatie en inspiratie over hoe het gedachtegoed van Positieve Gezondheid in jouw organisatie of bedrijf is toe te passen.

INSCHRIJVING NIET MEER MOGELIJK. MAXIMAAL AANTAL DEELNEMERS BEREIKT.

Natuurlijk help je je zieke werknemers zo snel mogelijk weer op de been (‘gezondheid 1.0’) en heb je als werkgever wellicht een pakket aan gezondheidsinstrumenten beschikbaar (‘gezondheid 2.0’). Maar kijk je ook naar de mens in zijn omgeving? Dit webinar gaat over de topprestaties van ‘gezondheid 3.0’ (alias Positieve Gezondheid’) voor jouw bedrijf, jullie medewerkers én hun omgeving.

Positieve Gezondheid

De online bijeenkomst gaat naast duurzame inzetbaarheid ook over thema’s als meedoen, zingeving en kwaliteit van leven. Zoals de werkgever die een natuurgids inhuurt, die medewerkers mee uit lunchwandelen neemt. Of het bedrijf dat de plaatselijke voetbalclub sponsort met de afspraak dat medewerkers ook een uurtje voetbaltraining krijgen. Dát zijn voorbeelden van Positieve Gezondheid, van gezondheidsbeleid dat niet alleen in de organisatie, maar ook daarbuiten impact maakt.

Datum/tijd

Dinsdag dinsdag 17 november 2020, 15.30-16.30 uur

Programma

  • Opening door Karen Ruiten (Programmahoofd Alles is Gezondheid)
  • Positieve Gezondheid en werk: door Josje Dikkers (lector Organiseren van Waardig Werk, Hogeschool Utrecht).
  • Tweegesprek tussen Ed Moolhuizen (Directeur Medische Zaken bij HR/inzetbaarheid dienstverlener Mensely) en Gert-Jan Aleman (Vitality Manager bij de Gemeente Den Haag) over Positieve Gezondheid in de praktijk.
  • Tips om aanpak van Positieve Gezondheid binnen jouw eigen organisatie in te vullen.
  • Afronding door Karen Ruiten

Voor wie?

HR-professionals, werkgevers, ondernemers en beleidsmakers die Positieve Gezondheid actief willen toepassen in hun organisatie of bedrijf.

Aanmelden

Aanmelden niet meer mogelijk. Het webinar is vol.

Meer weten of ideeën? Neem contact op met Jana Hazen: jana.hazen@allesisgezondheid.nl.

Over OVAL

OVAL is een landelijk netwerk van dienstverleners die actief zijn op het gebied van vitaliteit, activering en loopbaan. Als brancheorganisatie biedt OVAL haar leden diensten, informatie en advies ter ondersteuning van hun business. Sinds 2018 coördineert OVAL de Week van de Werkstress.

Positieve impact – een voorbeeld

Werknemers met financiële problemen. Zo’n 62% van de werkgevers* heeft ermee te maken. Problematische schulden leiden tot stress, mensen kunnen zich slecht concentreren en het kan ook leiden tot verzuim. Kortom: het is ongezond en leidt tot een lagere productiviteit. Steeds meer werkgevers gaan daarom het gesprek aan over financiële gezondheid. Maar wat als de werkgever verder gaat dan dat en de schulden zou overnemen? Dát is een voorbeeld van gezondheidsbeleid dat niet alleen in de organisatie, maar ook daarbuiten impact maakt.

*Van der Schors, A.; Schonewille, G. (2017). Personeel met schulden: een peiling over financiële problemen op de werkvloer. Nibud

 

Webinar: Werkstress: het antwoord is Positieve Gezondheid

Datum: dinsdag 17 november
Time: 15:30 - 17:00 uur
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement