mei
17

Webinar: Bewegen in Positieve Gezondheid

Laden Evenementen

Webinar: Bewegen in Positieve Gezondheid

Benieuwd hoe je als buurtsportcoach of sportbeleidsambtenaar meer verbinding kan maken met de zorg of het sociale domein? Of wil je als zorgmedewerker weten hoe je bewegen kunt inzetten in relatie met Positieve Gezondheid?

Kenniscentrum Sport & Bewegen en Alles Is Gezondheid-iPH slaan de handen ineen hoe je sport en bewegen kan inzetten om de gezondheid te verbeteren. 

In het webinar gaan we in op Positieve Gezondheid en de rol hierin van sport en bewegen. We inspireren je met praktijkvoorbeelden en je gaat in gesprek over wat je nodig hebt om verbindingen tussen sport, bewegen, zorg en welzijn te maken en inwoners daarbij centraal te stellen. Met de opgedane ideeën en inzichten zetten we in op een vervolg om nog meer kennis te delen over bewegen in Positieve Gezondheid.

Voor wie?

  • Uitvoerders in de sport, zoals buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen en medewerkers sportinterventies.
  • Beleidsmedewerkers sport en medewerkers van het sociale-, jeugd- en gezondheidsdomein.
  • Medewerkers van een sport/welzijnsorganisaties, sociale wijkteams, zorgprofessionals, leefstijlcoaches en fysio- en ergotherapeuten.

Programma

  • Miriam de Kleijn van Alles is Gezondheid-iPH gaat in op de vraag: wat is Positieve Gezondheid, hoe pas je het toe en hoe kan sport en bewegen hier een rol in spelen?
  • Femke van der Pal van Kenniscentrum Sport & Bewegen neemt je mee hoe sport en bewegen kan bijdragen aan een bredere gezondheid door het Human Capital Model.
  • Praktijkvoorbeelden ‘Wandelcafé’ en ‘Bewegen op Recept’ laten zien hoe ze met Positieve Gezondheid en bewegen omgaan en hoe ze zorg, welzijn en sport en bewegen verbinden.
  • Bijdragen van: Julia van Weelden (buurtsportcoach SportID Nieuwegein), Nicole Moorman (projectleider Bendefit) en Lucien Thissen (fysiotherapeut, Bendefit).
  • Break-out rooms: door met elkaar in gesprek te gaan leren we van elkaar. Wat is er nodig om de verbinding te maken met de verschillende sectoren?
  • Afsluiting: bespreken uitkomsten van break-out rooms. Wat hebben we van elkaar geleerd? Hoe gaan we vooruit? We loggen uit met een energieke afsluiter.

Moderator: Margriet de Jager (Alles is Gezondheid).

Praktisch

Uitzending op dinsdag 17 mei 2022 van 10:30-12:00 uur (via Zoom). Deelname is gratis. Aanmelden via Kenniscentrum Kenniscentrum op 1 Sociaal Domein.

Webinar: Bewegen in Positieve Gezondheid

Datum: dinsdag 17 mei
Time: 10:30 - 12:00 uur
Location: Online
Aanmelden evenement

Deel dit evenement