maart
9

Webinar: Batenstrategie voor Gezondheid en Vitaliteit

Laden Evenementen

Webinar: Batenstrategie voor Gezondheid en Vitaliteit

Op dinsdag 9 maart 2021 van 14.00-15.00 uur organiseren de Federatie voor Gezondheid en Alles is Gezondheid het verdiepende Webinar: ‘Batenstrategie voor Gezondheid en Vitaliteit: kansen voor de toekomst’.

Met Thomas Plochg (Federatie voor Gezondheid), Peter Hoekstra (De Nederlandsche Bank) en Karen van Ruiten (Alles is Gezondheid) gaan we in op de vraag hoe verzekeraars en andere belanghebbenden het investeren in de gezondheid van mensen meer kunnen laten lonen.

Met speciale aandacht voor de ontwikkeling van een werkende ‘batenstrategie’ als ontbrekend puzzelstuk voor een toekomstbestendige gezondheid en zorg. Dit als complementaire strategie naast de huidige focus op ziekte, risico’s en schadelast. Lees artikel op Zorgvisie.

We zien dat verzekeraars voorzichtig de beweging naar vitaliteitsdenken maken. Kijk naar initiatieven als Samen Gezond, Actify, het Fitzme portal en a.s.r. vitality. Maar is dit voldoende voor zoveel mogelijk gezonde en vitale levensjaren met een minimum aan chronische aandoeningen?

Het idee is dat een batenstrategie pas tot volle wasdom komt als de juiste prikkels in het bestaande zorgstelsel worden ingebouwd. Anders denken en doen dus. Denk aan meerjarige polissen in de basisverzekering met vitaliteitsprogramma’s van dezelfde looptijd. Dit omdenken zien we bijvoorbeeld ook terug in regionale vitaliteitsfondsen, leefstijlrekeningen of de Kavelmethode.

Vragen/inhoud

In dit webinar gaan we in op de volgende vragen:

  • Waarom is de verschuiving van ‘kosten naar baten’ zo belangrijk?
  • Wat zijn kansrijke ontwikkelingen voor gezondheid als verdienmodel?
  • Hoe kunnen we investeringen in preventie (toch) terugverdienen?
  • Hoe kunnen verzekeraars de beweging naar gezondheid versnellen?
  • Wat zijn ideale systeemprikkels om gezondheid te laten floreren?
  • Welke kennis is nodig om mensen te gidsen in een gezond leven?

Voor wie

Alle zorg- en gezondheidsprofessionals, -managers, -bestuurders, -beleidsmakers, -specialisten en geïnteresseerden die (willen) werken aan het vitaliseren van mensen en laten lonen van gezondheid.

Sprekers

  • Thomas Plochg: Directeur van de Federatie voor Gezondheid). Hij stelt dat als we werkelijk structureel preventie willen financieren, we out-of-the-box moeten denken en gezamenlijk meer moeten investeren in gezondheid.
  • Peter Hoekstra: Senior Supervisor bij De Nederlandsche Bank (DNB). In zijn rol als toezichthouder op zorgverzekeraars, verbindt Peter uiteenlopende perspectieven in het complexe veld van zorg(verzekeringen).
  • Karen van Ruiten: Teamhoofd van Alles is Gezondheid, een zelfregulerend netwerk van 3.000 publieke en private partners dat de beweging naar een gezonder Nederland stimuleert. Karen is moderator van het webinar.

In de uitzending geeft Ruben Wenselaar (Menzis) een reactie op het voorstel voor een batenstrategie.

Wanneer

De (live) uitzending vindt plaats op dinsdag 9 maart 2021 van 14.00-15.00 uur. Tijdens het webinar kun je vragen stellen en reageren op polls.

Aanmelden

Deelname is gratis. Je hoeft niets te installeren: aanmelden met je e-mail is voor nu voldoende. Schrijf je in via onderstaand scherm of deze link. Daarna ontvang je een bevestiging en agendaverzoek.

Sprekers

Thomas Plochg | Federatie voor Gezondheid
Peter Hoekstra | De Nederlandsche Bank
Karen van Ruiten | Alles is Gezondheid
Thomas Plochg | Federatie voor Gezondheid

Peter Hoekstra | De Nederlandsche Bank

Karen van Ruiten | Alles is Gezondheid

Webinar: Batenstrategie voor Gezondheid en Vitaliteit

Datum: dinsdag 9 maart
Time: 14:00 - 15:00 uur
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement