april
4

Wandel Tijdens Je Werkdag

Laden Evenementen

Wandel Tijdens Je Werkdag

De Wandel Tijdens je Werkdag staat weer voor de deur. Op donderdag 4 april roept Wandelnet je weer op om een wandeling te maken tijdens je werkdag. Alles is Gezondheid is samenwerkingspartner en ondersteunt het event. Het thema dit jaar is: ‘Uit je hoofd, in de benen.’

Wist je dat… 30 minuten per dag wandelen de symptomen van depressiviteit met 36% kan verlagen? Uit onderzoek blijkt dat klachten onder werknemers over geestelijke gezondheid met 31% toenemen. Wandelen toevoegen aan de dagelijkse routine heeft een positief effect op de mentale gezondheid van werknemers. Van wandelen wordt men gelukkig, positief en ontspannen: Wandelnet en provincie Drenthe willen dat iedereen kan wandelen, ook op een normale werkdag. Met de Wandel Tijdens Je Werkdag-campagne ‘Uit je hoofd, in de benen’ en de vijf stappen worden werkgevers en werknemers opgeroepen om donderdag 4 april 2024 samen Wandelnetstappen te zetten.

Hoe werkt het?

Plan een moment in jouw agenda om op 4 april om een wandeling te maken. Dit kan alleen, maar het is natuurlijk een stuk gezelliger om samen met collega’s te doen. Als je je aanmeldt op de website van WTJW ontvang je online leuke tips, tricks en handvatten waarmee jij het wandelen op een werkdag in de praktijk kan brengen. Of ga een stap verder en activeer ook anderen.
Organiseer op 4 april bijvoorbeeld zelf een leuke wandelactiviteit met een groep(je). Wedstrijdje traplopen? Gezamenlijke lunchwandeling? Minimaal 10.000 stappen per dag?

#wandeltijdensjewerkdag

Gedragsverandering onstaat door bewustwording en dat is precies het doel van de WTJW-campagne ’24. In een tijd waarin het aantal burn-outs toenemen verdient de mentale gezondheid aandacht. Kom in beweging en gebruik het wandelen op een werkdag als oplossing voor je mentale gezondheid. Of je nu als individu meedoet voor jezelf of als bedrijf om jouw werknemers op de werkvloer te activeren. #wandeltijdensjewerkdag

Meer weten?

Op de website van WTJW vind je veel informatie, tips en leuke ideeën.

Wandel Tijdens Je Werkdag

Datum: donderdag 4 april
Location: Buiten

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Buiten

,

Plan uw route