april
8

Wandel naar je Werk-dag

Laden Evenementen

Wandel naar je Werk-dag

Partner Wandelnet organiseert weer de Wandel naar je Werk-dag. Wat in 2015 begon is nu een nationaal evenement dat op 8 april 2021 weer plaatsvindt. Tijdens de Wandel naar je Werk-dag liepen vorig jaar duizenden mensen van huis naar werk. Ook in 2021 wordt iedereen opgeroepen om (een deel van) de afstand lopend af te leggen. De dag biedt iedereen de kans om lopen een keer uit te proberen als andere manier om je te verplaatsen en maakt je bewust van de voordelen van bewegen tijdens de werkdag. Loop jij ook op 8 april alleen of met collega’s? Je meld je aan als organisatie of als individu.

Alle stappen tellen

De Wandel naar je Werk-dag biedt jou de kans om lopen een keer uit te proberen als manier om je te verplaatsen. Natuurlijk is het niet voor iedereen haalbaar om de hele afstand naar het werk te lopen. Daarom tellen alle stappen mee. Parkeer eens wat verder weg dan normaal, loop van je huis naar de trein, van de bus naar je bureau óf helemaal van je voordeur naar de kantoordeur. Deelnemer Johan deed al eerder mee en vindt het heerlijk om de auto deze dag te laten staan: “Ik kon een keer wandelend langs de file!”.

Schrijf je hier in als organisatie.
Schrijf je hier in als individu.

Een fit brein

Dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, is al geruime tijd bekend. Toch hebben veel Nederlanders werk waarbij ze langdurig zitten. Dat is een groot probleem, onderstreept ook hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder in een videoboodschap voor de Wandel naar je Werk-dag. Volgens hem houdt je hiermee niet alleen je lijf fit, maar ook je brein: “Lopen bevordert de creativiteit, verlaagt je stressgevoel en verhoogt je productiviteit”.

Wandel naar je Werk-dag

Datum: donderdag 8 april
Location: Buiten

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Buiten

,

Plan uw route