december
5

Videosessie LKCA ‘Cultuur en Positieve Gezondheid: zo dus’

Laden Evenementen

Videosessie LKCA ‘Cultuur en Positieve Gezondheid: zo dus’

Wat is de betekenis van cultuurdeelname voor gezondheid? Deze vraag krijgt de laatste jaren toenemende aandacht. In deze interactieve videosessie krijg je de laatste informatie uit onderzoek en praktijk en word je uitgedaagd om deze kennis te verbinden aan je eigen werk en kijk op kunst, welzijn en gezondheidszorg.

Onderzoek en ervaringskennis

Om een antwoord te geven op de vraag wat de betekenis is van actieve cultuurparticipatie voor het bevorderen van (positieve) gezondheid deden iPH en LKCA gezamenlijk onderzoek: een literatuurstudie en casusonderzoek bij een aantal praktijken. Het onderzoek richtte zich met name op de betekenis van cultuurparticipatie binnen de eerstelijnsgezondheidszorg. Vanuit Alles is Gezondheid is er meegewerkt aan een expertmeeting.

Begin november 2023 werden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd tijdens een expertmeeting; tijdens deze videosessie ook aan een breder publiek.

Het programma

Eén van de praktijken die hebben deelgenomen aan het onderzoek is Cultuur op Recept Nijmegen, een initiatief vanuit Lindenberg Cultuurhuis. Tijdens de videosessie deelt Björn Sluiter (hoofd cultuur & maatschappij Lindenberg) zijn ervaringen met dit project. Nog onder een klein voorbehoud sluit ook de betrokken welzijnsprofessional aan.

Josefiene Poll (specialist onderzoek LKCA) is een van de auteurs van het onderzoek. Zij licht de onderzoeksresultaten toe en schetst welke (vervolg)vragen er open liggen.

Je bent van harte uitgenodigd om tijdens de bijeenkomst je gedachten te delen en vragen te stellen.

Videosessie LKCA ‘Cultuur en Positieve Gezondheid: zo dus’

Datum: dinsdag 5 december
Time: 09:00 - 11:30 uur
Location: Online
Aanmelden evenement

Deel dit evenement