februari
13

Tel mee met Taal Congres

Laden Evenementen

Tel mee met Taal Congres

Samenwerken aan betere basisvaardigheden voor jong en oud

Het Tel mee met Taal congres is dé inspirerende ontmoetingsplaats voor iedereen die zich inzet, of wil inzetten, voor betere basisvaardigheden voor jong en oud. Mede dankzij de inbreng van vele organisaties uit de praktijk, staat ook dit jaar weer een verrassend en divers programma voor je klaar. 

Tel mee met Taal Café

Voorafgaand aan het officiële programma, organiseren wij speciaal voor de nieuwkomers in het veld het Tel mee met Taal café. Houd je je pas sinds kort met het thema bezig, of wil je er iets mee doen, maar weet je nog niet zo goed hoe en wat? Dan is ons Tel mee met Taal café de ideale introductie. Onder het genot van goede koffie, thee en een croissantje praten wij je samen met onder andere taalambassadeurs en lokale beleidsmakers in vogelvlucht bij over het thema, de belangrijkste uitdagingen, het belang van samenwerken, en de plannen van het Kabinet voor de komende jaren. Na het café kan je goed bijgepraat naadloos aansluiten bij de rest van het programma.

Briljante mislukkingen en het brein

Om half 11 trappen we het congres gezamenlijk plenair af. De deelsessies staan dit jaar in het teken van ‘Wat Werkt?!’, maar van mislukkingen kan je ook leren. Paul Iske van het instituut voor briljante mislukkingen zal ons daar meer over vertellen. Aansluitend praat Ria van Dinteren ons bij over de werking van het brein. Wat gebeurt er in het brein als iemand op latere leeftijd gaat leren? Wat werkt goed om kinderen te laten leren? En hoe kan je die breinkennis gebruiken om jouw aanpak nog succesvoller te maken? Een speciale gast zal ons laten ervaren hoe het brein soms anders werkt dan je verwacht.

Deelsessies op maat

Het tweede deel van het programma kun je naar eigen wens inrichten. Er staan ruim 40 deelsessies voor je klaar: succesvolle initiatieven die resultaat opleveren of inspirerende nieuwe aanpakken die je kunt benutten in je eigen werk. Richt het programma in zoals jij wilt. Tussendoor zijn er genoeg kansen om te netwerken en nieuwe contacten te leggen. Ook is er een markt waar verschillende organisaties zichzelf presenteren, en kun je deelnemen aan innovatieve sessies waarin je met bijvoorbeeld een VR-bril door de ogen van de doelgroep kijkt, of een thematische escape room speelt. Kijk hier welke onderwerpen aan bod komen en wie de sprekers zijn, en leg jouw keuze meteen vast. De capaciteit per sessie is beperkt. Vooraf inschrijven is dus noodzakelijk.

Kijk hier voor meer informatie over het congres en het programma.

Tel mee met Taal Congres

Datum: donderdag 13 februari
Time: 09:00 - 17:00 uur
Location: Jaarbeurs Utrecht - Utrecht

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Jaarbeurs Utrecht

Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht

Plan uw route