september
15

Publieksacademie Friesland

Laden Evenementen

Publieksacademie Friesland

Om kinderen uit arme gezinnen in staat te stellen kansrijk en gezond op te groeien, stelt de Alliantie Kinderarmoede Nederland stevige doelstellingen: in 2030 zijn kinderen niet meer de dupe van armoede en zijn er geen nieuwe gezinnen meer die in armoede vervallen. In maart 2019 startten Alles is Gezondheid, Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ) en Missing Chapter Foundation de Alliantie Kinderarmoede.

De Publieksacademie Friesland vindt plaats op dinsdag 15 september in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden. We komen, zij het voorzichtiger, weer bij elkaar om kinderarmoede bespreekbaar te maken en komen met verbetervoorstellen voor de (lokale) aanpak en landelijk beleid.

Het thema is Verborgen armoede. I.v.m. door coronamaatregelen en RIVM voorschriften zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar en is het dan geldende (gezondheids)protocol van toepassing. Lees je mee voor o.a. weer een inspirerend programma? Toegang is gratis, de inschrijving is nu geopend.

Programma

13:00 uur Inloop (met coronacheck en maatregelen op locatie)
14:00 uur Start programma met moderator Marijke Roskam (BNR)
Videoboodschap: online welkom door Prinses Laurentien
Interview: vertegenwoordiger Kinderombudsman Laura van den Heuvel
Presentaties:
Woordvoerder: Gemeente Leeuwarden
Kinderarts: Michel van Vliet
Ervaringsdeskundige: Michael Kaptein
Forumgesprek: met vertegenwoordigers uit wetenschap, praktijk,een taalambassadeur, en een ervaringsdeskundige, inclusief bijdragen vanuit de zaal: waarmee kunnen we zelf aan de slag en wat moeten we landelijk gaan doen?
Afsluiting: stand-up musician Bart Kiers verzorgt compilatie.
16.20 uur Einde programma

Inschrijven

Deelname is gratis. Door coronamaatregelen en RIVM voorschriften zijn maximaal 100 plaatsen beschikbaar en is het dan geldende (gezondheids)protocol van toepassing.

Tags

Kinderarmoede publieksacademie verborgenkinderarmoede

Publieksacademie Friesland

Datum: dinsdag 15 september
Time: 14:00 - 16:20 uur
Location: Stadsschouwburg de Harmonie - Leeuwarden

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Stadsschouwburg de Harmonie

Ruiterskwartier 4, 8911 BP Leeuwarden

Plan uw route