april
20

Ontwikkeling Telt Festival

Laden Evenementen

Ontwikkeling Telt Festival

Zet jij je in voor een Leven Lang Ontwikkelen en/of het verminderen van laaggeletterdheid? Kom dan naar het Ontwikkeling Telt Festival: Een driedaags online festival, op 20, 21 en 22 april. Het festival is een vervolg op de eerdere congressen van Tel mee met Taal en Leven Lang Ontwikkelen, en wordt georganiseerd door de Rijksoverheid en de SER. Tijdens dit festival gaan we met elkaar in gesprek over wat we kunnen doen, om ervoor te zorgen dat iedere volwassene in Nederland over voldoende basisvaardigheden beschikt om zelfstandig mee te kunnen doen in onze maatschappij, en zich een leven lang blijft ontwikkelen.

Taal maakt gezonder

Wil je meer weten over de relatie tussen laaggeletterdheid en gezondheid?
En wil je horen en zien hoe je deze problematiek onder de aandacht kunt brengen in jouw werkgebied? En op welke wijze je samen met partners bij kunt dragen aan de oplossing ervan? In de sessie Taal maakt gezonder maak je kennis met de conferenties Taal en gezondheid van Alles is Gezondheid en de aanpak Voel je goed! van Stichting Lezen en Schrijven. Hans Christiaanse, (voormalig) netwerkadviseur bij Alles is Gezondheid, verzorgt deze sessie samen met Marieke Wiebing van Stichting Lezen & Schrijven op dinsdag 20 april 2021 van 12:15 tot 13:00 uur.

Programma

Het festival is dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur. Van je drie dagen volledig onderdompelen tot kiezen voor één bepaald onderdeel of twee speciale workshops: alles kan. Hier vind je het gehele programma. Alle geregistreerde deelnemers kunnen ook na het festival de programmaonderdelen online bekijken. Deelname is gratis. Elke dag wordt er een ander thema belicht.

Dagelijkse ‘Thuisshow’

Dagelijks start er om 11 uur een live studioshow boordevol informatie en inspiratie. Met o.a. Sarah Sylbing, maker van de veelgeprezen documentaire ‘Klassen’ (20 april), voorzitter van de Sociaal-Economische Raad Mariëtte Hamer (21 april) en minister van OCW, Ingrid van Engelshoven (22 april).

Keuzeprogramma

Elke middag is er een verrassend aanbod van heel veel digitale workshops, lezingen en interactieve sessies, georganiseerd door de sector zelf. Over digitale vaardigheden, volwasseneducatie, basis- en gezondheidsvaardigheden, preventie en gezinsaanpak, eigen regie en nog veel meer!

Persoonlijk pareltje

Wil je zelf een actieve bijdrage delen op het Ontwikkeling Telt Festival? Dan kun je hier een persoonlijk pareltje insturen. Welk inzicht heeft jou verder geholpen? Wie of wat heeft je geïnspireerd? Welke ervaring heeft je kijk op je werk veranderd? Stuur jouw bijdrage in de vorm van een kort filmpje in (max. 3 minuten). Andere deelnemers kunnen tijdens het festival alle persoonlijke pareltjes bekijken.

Ontwikkeling Telt Festival

Begin: dinsdag 20 april
Einde: 22 april
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement