april
15

Online Inspiratiebijeenkomst Beter in het Groen

Laden Evenementen

Online Inspiratiebijeenkomst Beter in het Groen

Het belang van groen voor inwoners

Dat de positieve relatie tussen natuur en gezondheid inmiddels is bewezen mag duidelijk zijn. Door bij de ruimtelijke inrichting rekening te houden met de aanwezigheid en de kwaliteit van het groen is de natuur makkelijker te gebruiken voor beweging, ontspanning en ontmoeting. Het project ‘Beter in het Groen’ streeft naar meer gebruik van de natuur door inwoners en met name door patiënten. Tijdens deze online inspiratiebijeenkomst georganiseerd door Beter in het Groen, onderdeel van GGD Gooi en Vechtstreek staat de vraag hoe je als professional de inwoners het belang van groen kunt uitleggen en hen daarbij bewuster kan verwijzer naar het groen. Annette Postma, netwerkadviseur Natuur en Leefomgeving bij Alles is Gezondheid, verzorgt een deel van het programma.

Programma

  • Annette Postma en Jolanda Maas laten beeldend zien wat de relatie is tussen de fysieke inrichting en het gebruik van groen. Hoe kun je de inwoners een zetje geven en wat is de winst? Jolanda Maas is als onderzoeker verbonden aan Klinische Psychologie van de VU. Zij onderzoekt ponder meer de helende werking van groen in de leefomgeving.
    Annette Postma is gespecialiseerd in Natuur en Gezondheid, vooral ten behoeve van huisartsen en zet zich daar o.a. via Alles is Gezondheid voor in.
  • Wandeltherapie op de hei. Natuur: goed voor de inwoner en voor de zorgprofessional.  Irina Poleacov van De Buitenpsychologen verzorgt wandeltherapie in de natuur.
  • Een pitch over wandelen in het groen en wat de effecten zijn op de korte en de lange termijn.
    Anouck Dingemans is buurtsportcoach en vertelt samen met een ervaringsdeskundige.
  • Discussie: welke stappen kunnen we nog zetten? Voor de inwoners in het algemeen en voor bepaalde (patiënten)groepen in het bijzonder.

Online Inspiratiebijeenkomst Beter in het Groen

Datum: donderdag 15 april
Time: 16:00 - 17:30 uur
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement