mei
23

NWA Matchmaking Event – Groen en Gezondheid

Laden Evenementen

NWA Matchmaking Event – Groen en Gezondheid

Aeres Hogeschool Almere organiseert op donderdag 23 mei een NWA Matchmaking Event. Deze bijeenkomst is gericht op het formuleren van een onderzoeksagenda en het vormen van consortia op het gebied van groen en gezondheid voor toekomstige calls in het kader van de Nationale Wetenschaps Agenda (NWA).

Waarom?

Een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken laat zien dat blootstelling aan groen positief bijdraagt aan gezondheid en welbevinden. Een groene omgeving wordt onder andere gerelateerd aan stressvermindering, meer sociale cohesie en meer bewegen. Alhoewel er al veel bekend is, staat het onderzoeksveld op veel vlakken nog in de kinderschoenen.

Tijdens dit event wordt er met elkaar bekeken hoe de onderzoeksagenda er op de korte en middellange termijn uit moet zien; welk onderzoek is nodig, welke interventies die de groene leef- en zorgomgeving betreffen hebben potentie en kunnen we in de praktijk toetsen, op welke doelgroepen moeten we focussen en hoe gaan we als universiteiten, hogescholen en groene- en gezondheidspartners hiermee aan de slag in het kader van de NWA.

Voor wie?

Dit NWA Matchmaking Event is bedoeld voor onderzoekers van universiteiten, hogescholen, onderzoeksinstituten en mensen uit de dagelijkse praktijk van de gezondheidszorg en -preventie, de openbare ruimte of de groene sector. De input uit de praktijk is essentieel voor het formuleren van een relevante onderzoeksagenda!

Save the date

De officiële uitnodiging en het programma volgen binnenkort. Noteer de datum alvast.

Indien je een bijdrage wil leveren aan de bijeenkomst, neem dan contact op met Dinand Ekkel, lector Groene en vitale stad van Aeres Hogeschool Almere, via d.ekkel@aeres.nl.

NWA Matchmaking Event – Groen en Gezondheid

Datum: donderdag 23 mei
Time: 10:00 - 15:00 uur
Location: Aeres Hogeschool Almere - Almere

Deel dit evenement

Locatie

Aeres Hogeschool Almere

Stadhuisstraat 18, 1315 HC Almere

Plan uw route