mei
28

Netwerkbijeenkomst Vitaliteit en Gezondheid (AWVN)

Laden Evenementen

Netwerkbijeenkomst Vitaliteit en Gezondheid (AWVN)

Het netwerk Vitaliteit & Gezondheid organiseert op dinsdag 28 mei de tweede bijeenkomst van het jaar, met als titel Op weg naar werk & gezondheid 2025.

Wat vooraf ging

Vanuit het netwerk zijn Ahold, Holland Casino, McDonald’s, Praxis, Royal Philips, PostNL, Rabobank en Signify het gesprek gestart over toekomstige gezondheidsdienstverlening onder het motto werk en gezondheid 2025. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een ronde-tafelgesprek tussen zes bedrijven en een viertal arbodiensten, branchevereniging OVAL, VNO-NCW en Alles is Gezondheid.

Dit gesprek leverde behalve trends en ontwikkelingen over het gezonde en succesvolle bedrijf van de toekomst ook vier aanbevelingen op:
1. neem initiatief, zoek gelijkgestemden en wacht niet op de politiek
2. weet wat je wilt: positioneer jouw bedrijf en benoem doelen, uitgangspunten en mogelijke acties met iedereen die wil meedoen
3. co-creatie tussen bedrijf en gezondheidsdienstverlener: gezondheidsbeleid is integraal
4. meer zicht op de businesscase.

Download het verslag van deze rondetafelbijeenkomst.

Netwerkbijeenkomst Vitaliteit en Gezondheid 28 mei

Tijdens de bijeenkomst op 28 mei worden de volgende stap gezet. Komen tot een gezamenlijke ontwikkel- maar vooral ook doenagenda met iedereen die wil bijdragen aan werk en gezondheid 2025. Dit is niet iets wat we vooraf kunnen ontwerpen maar wat we samen moeten creëren. Voor deze bijeenkomst zijn dan ook enkele gezondheidsdienstverleners (arbodiensten) uitgenodigd. Er worden zo’n 40 deelnemers verwacht zodat goede discussies daadwerkelijk mogelijk zijn.

Wij hebben Jacqueline Scheidsbach, directeur van Impact Centre Erasmus (ICE)*, gevraagd of zij ons mee wil nemen in het denken rond de opbouw van de (maatschappelijke) business case, dilemma’s rond en begrippen als MVO, meervoudige waardecreatie, wederzijdse afhankelijkheid tussen bedrijf en samenleving et cetera in relatie tot sociaal kapitaal en gezondheid.

*ICE is een onderzoekscentrum verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam: www.ImpactCentreErasmus.nl

Twee AWVN-leden vertellen over hun eigen praktijk en hun plannen voor de toekomst.

  • Ahold-Delhaize Nederland director Facility & Health Management Hans Rietveld: Ahold wil het meest gezonde bedrijf van Nederland zijn en dat betekent ook iets voor de HR-praktijk!
  • Myrte IJkelenstam van ProRail gaat in op het realiseren van de ProRailstrategie aan de hand van hun visie op de medewerker, de sturing op eigenaarschap van de medewerker voor eigen welzijn, hoe ProRail de eigen regie heeft over de providerboog en het ICF-model als basis voor het gezondheidsbeleid hanteert.

In gesprek met de collega’s: hoe plaats je jouw bedrijf in de ontwikkelingen? Wat wil je in het eigen bedrijf morgen doen? Wat heb je hiervoor nodig? Op welke manier kan een gezondheidsdienstverlener of anderen jou helpen? Waar wil je samen met collega’s aan de slag? Welke vragen blijven nog over?

Netwerkbijeenkomst Vitaliteit en Gezondheid (AWVN)

Datum: dinsdag 28 mei
Time: 13:00 - 16:30 uur
Location: De Moestuin - Utrecht
Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

De Moestuin

Laan van Maarschalkerweerd 2, 3585 LJ Utrecht

Plan uw route