juni
7

Missie Mentaal: Mentaal Boekenbal

Laden Evenementen

Missie Mentaal: Mentaal Boekenbal

In de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid nodigt Missie Mentaal, de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) en Thrive Amsterdam jou uit voor het Mentaal Boekenbal op vrijdag 7 van 14:00-16:30 uur in Amsterdam.

Stap een keer in mijn schoenen. Of in die van een ander. Want als mensen zich meer verplaatsen in elkaar maken we mentale gezondheid beter bespreekbaar.

Maar hoe maak je problemen of vragen bespreekbaar? Wat komt er kijken bij écht luisteren of een kwetsbaar gesprek? Wat zijn hulpmiddelen? En hoe kom je van daaruit weer verder?

Onder leiding van moderator Sarita Bajnath gaan 10 auteurs(!) die schrijven over mentale gezondheid (van jongeren) in gesprek over hun boek, waarom ze dit schreven en wat hun missie is.

Programma 

Op het programma staan:

Na mini-lezingen van alle schrijvers is het voor de bezoekers mogelijk om in The Speakercorners verder met ze in gesprek te gaan.

Daarnaast is er de première van het DoeBoek HOE DAN? van Judith Kocken (Kinderarts) en Wico Mulder (Jeugdarts Adolescenten / Arts M&G).

De middag wordt afgesloten met een inspirerende bijdrage van Prof dr. Arne Popma (Hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie aan het Amsterdam UMC).

Extra!

Natuurlijk krijgt iedere bezoeker een exemplaar van het DoeBoek HOE DAN? mee naar huis én de speciale Missie Mentaal dichtbundel van Merel Morre.

Locatie

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)
OBA Oosterdok – Forum Zaal
Oosterdokskade 143
1011 DL Amsterdam

Ben je er ook bij?

Meld je hier. Deelname is gratis. Wees er snel bij. Er is plek voor maximaal 90 deelnemers. Het programma duurt van 14.00-16.30 uur. Aansluitend is er een netwerkborrel.

Missie Mentaal

Met ondersteuning van VWS zet Alles is Gezondheid zich in om mentale gezondheid in Nederland te verbeteren. Onder de noemer Missie Mentaal gaan we de beweging duiden, aanjagen en verder versterken. Dit doen we door actieve organisaties, mensen en initiatieven samen te brengen, inzichten en (praktijk)voorbeelden te delen en activiteiten te organiseren.

Week van de Mentale Gezondheid

De komende jaren organiseert VWS voortaan in de eerste week van juni de Week van de Mentale Gezondheid. Dit omdat de European Mental Health Week in mei telkens op een andere datum plaatsvindt en pas relatief laat bekend wordt. In 2024 is de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid van 3 t/m 8 juni.

Meer weten

Meer weten of meedoen met Missie Mentaal? Suggesties voor de Nederlandse Week van de Mentale Gezondheid? Laat het weten aan projectleider Ferry Nagel (fn@kl.nl) of via info@missiementaal.com.

Missie Mentaal: Mentaal Boekenbal

Datum: vrijdag 7 juni
Time: 14:00 - 16:30 uur
Location: Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) - Amsterdam

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Oosterdokskade 143, 1011 DL Amsterdam

Plan uw route