december
7

Leefstijltoer

Laden Evenementen

Leefstijltoer

Het is een hele toer om je leefstijl aan te passen of te verbeteren!
Voorzitter van Vereniging Arts en Leefstijl en huisarts Tamara de Weijer zal op 7 december samen met Prof. Dr. Eric Claassen in één middag uiteenzetten en laten ervaren hoe je met praktische en bewezen effectieve adviezen en oefeningen lichter, fitter en gezonder kunt worden.

Aan de hand van het Leefstijlroer – dat handvatten geeft om de juiste koers te bepalen voor een gezonde leefstijl – leer je de regie over je leven weer terug te krijgen.

Met de code LEEFSTIJLTOER10 ontvang je 10 euro korting op een kaartje.
Meer info en inschrijven: https://www.doktertamara.nl/leefstijltoer

DE SPREKERS

Voor de tweede Leefstijltoer heeft Tamara de Weijer een expert op het gebied van darmgezondheid uitgenodigd, hij weet wetenschappelijke onderzoeken op een toegankelijke en praktische manier te vertalen.

DRS. TAMARA DE WEIJER
Tamara de Weijer (1981) is sinds 2015 huisarts en is op de UvA opgeleid. Sinds 5 jaar heeft zij zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Sinds 2016 is ze voorzitter van de mede door haar opgerichte Vereniging Arts en Leefstijl.

Zij is overtuigd van de enorme waarde van zowel gezonde voeding en leefstijl als preventie, als gezonde voeding en leefstijl als medicijn. Haar expertise zit onder andere in de metabole aandoeningen als overgewicht, diabetes type 2, hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten een maagdarmaandoeningen. In het TV-programma  “Hoe word ik 100 “ heeft zij de 6 deelnemers van het programma begeleid naar een gezondere leefstijl.  In januari 2017 is ze op de Voedseltop benoemd tot ambassadeur van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit. Dit actieplan is opgericht om de groenten- fruitconsumptie in Nederland te vergroten bij bedrijven, scholen en kinderdagverblijven. Zij is regelmatig te gast bij RTL Late Night geweest om over de mogelijkheden van voeding en leefstijl als medicijn te praten. Daarnaast heeft zij onder andere een bijdrage geleverd aan programma’s als Radar, Dokters van Morgen en Broodje Gezond. Zij is auteur van het kookboek Eet beter in 28 dagen.

PROF. ERIC CLAASSEN
Prof. dr. Eric Claassen (1957) is immunoloog, ondernemer en hoogleraar ondernemerschap aan de VU in Amsterdam. Hij werkt al meer dan dertig jaar aan innovatie in voeding en darmgezondheid.

Tot in de eeuwigheid leven is te hoog gegrepen, maar volgens recent onderzoek moeten we in de toekomst de 115 kunnen aantikken. Dat klinkt veelbelovend, alleen zijn de extra jaren die we erbij krijgen vaak niet onze beste. Broze botten, diabetes, een hartziekte of een haperend geheugen: allemaal kwalen die niet echt handig zijn op skivakantie of safari. Het kan anders, is Eric Claassen auteur van “Gezond naar 115” van overtuigd. In deze lezing gaan we de relatie van onze darmgezondheid en gezonde voeding aangeven. Ook laten we zien hoe onze “old friends”: de levende bewoners van onze darm zoals bacteriën, gisten, schimmels en parasieten ons beschermen tegen ziekteverwekkers. Tenslotte laten we zien dat een slechte voeding kan leiden tot een verschuiving in de darm (een zogenaamde dysbiose) en ernstige aandoeningen van diarree, via prikkelbare darm syndroom, allergie en diabetes naar angststoornissen en zelfs autisme. Een warm pleidooi en concrete tips & tricks voor betere voeding, meer bewegen en een sociaal netwerk om jong te beginnen en in topconditie ouder te worden.

Dit leer je op het evenement:

Wat is voor jou de beste voeding
Welke voedingsmiddelen kun je beter vermijden
Hoe kun je medicijngebruik verlagen
Praktische en bewezen adviezen voor een gezonde leefstijl
Simpele beweegoefeningen voor elke dag
Simpele ontspanningsoefeningen voor elke dag
Hoe kan onze darmflora ons beschermen tegen ziektes
Wat kan je doen tegen een prikkelbare darm, allergie, diabetes en andere aandoeningen
Tips en trics voor betere voeding, meer bewegen en een sociaal netwerk
Ervaar minder stress en meer innerlijke rust
Ontdek jouw dromen en doelen

PROGRAMMA

Het belooft een inspirerend, actief en uitdagend programma te worden. In de pauzes is er een leefstijlmarkt met aanbieders van regionale en gezonde producten om te proeven en te proberen. Daarnaast is er gelegenheid tot het aanschaffen en laten signeren van de boeken van de sprekers.

13.00 uur Inloop en ontvangst
13.30 uur Welkom door Tamara de Weijer
13.45 uur Lezing Eric Claassen
14.30 uur Open Spreekuur met Eric Claassen en Tamara de Weijer
14.50 uur Leefstijlmarkt en signeersessie
15.20 uur Gesprek met verschillende gezondheids organisaties
15.45 uur Lezing Tamara de Weijer
16.30 uur Ervaringsdeskundigen aan het woord
17.00-17.30 uur Leefstijlmarkt en signeersessie

Leefstijltoer

Datum: zaterdag 7 december
Time: 13:00 - 17:30 uur
Location: Keizersgrachtkerk - Amsterdam

€ 49,95

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Keizersgrachtkerk

keizersgracht 566, 1017EM Amsterdam

Plan uw route