oktober
27

Gezondheid als valuta: Embassy of Health in Dutch Design Week 2023

Laden Evenementen

Gezondheid als valuta: Embassy of Health in Dutch Design Week 2023

Als partner van de Embassy of Health nodigt Alles is Gezondheid jou uit om dieper in te gaan op de vraag hoe we onze gezondheid kunnen zien als een waarde op zich.

Tijdens de Dutch Design Week verkent de Embassy of Health hoe we gezondheid voorop kunnen stellen in onze samenleving. Op vrijdag 27 oktober 2023 is de jaarlijkse Embassy of Health dag. Deze keer staat ‘Gezondheid als valuta’ centraal en laten we zien hoe ontwerpkracht bijdraagt aan het (her)waarderen van gezondheid.

Gezondheid als valuta

Zorgkosten, verzekeringspremies, risicoberekeningen. We zijn gewend op een hele economische manier over onze gezondheid en zorg te denken. In termen van geld, betalingen, harde munt: valuta. Maar het woord valuta is terug te leiden naar het Latijnse ‘valēre’. Dat betekende toen zoveel als ‘gezond of sterk zijn’. Met die betekenis in het achterhoofd is de vraag: kunnen we onze gezondheid zien als een waarde op zich? Hoe kunnen we gezondheid sparen, laten stromen, uitwisselen en met elkaar delen? Hoe kunnen ontwerp- en verbeeldingskracht bijdragen aan een (her)waardering van gezondheid als ons grootste goed?

Wil je hier samen met ontwerpers, zorgverleners, ambtenaren, wijkbewoners, ziekenhuizen, welzijnsinstanties, datawetenschappers en beleidsmakers mee aan de slag? Kom dan naar de Embassy of Health dag.

Financieren vanuit de bedoeling

Dan kun je van 10:45-12:15 uur ook meedoen met de workshop van Alles is Gezondheid netwerkadviseur Margriet de Jager en procesbegeleider-systeemverbinder Hilbrand Jacobs.

Transformatie vraagt dat de zorg zich laat leiden door de behoeften van mensen zelf. Het initiatief ‘Financieren vanuit de bedoeling’ onderzoekt de belemmeringen en ontwikkelt de handvatten om de mens echt centraal te stellen. Dit doen we samen met alle betrokkenen: bewonersinitiatieven, fieldlabs, professionals, lokale en landelijke systeempartijen, onderzoekers en onderwijs. Ontwikkel jij ook mee?

Stem van Gezondheid

Van 12:15-13.45 uur uur is het vervolgens tijd voor de ‘Stem van Gezondheid’: een interactieve sessie met de Provincie Noord-Brabant, Health Hub Utrecht en Karen van Ruiten (directeur Alles is Gezondheid).

Hoe zorgen we dat gezondheid een structurele plek in het beleid gaat krijgen, oftewel Health in All Policies? Hoe geven we gezondheid een stem? Geïnspireerd door voorbeelden uit het ontwerpveld en de zorgpraktijk, gaan deelnemers in gesprek en verkennen de mogelijkheden. Met elkaar formuleren we handreikingen en geven de stem van gezondheid vorm. Lees meer.

Aanmelden

Je bent van harte welkom om de hele dag aanwezig te zijn en deel te nemen aan een of meerdere sessies.  Alle onderdelen zijn gratis toegankelijk. Vooraf inschrijven is wel gewenst. Het aantal plaatsen is beperkt. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Het programma van de Embassy of Health-day wordt verzorgd door AMS-IX, Alles is Gezondheid, Provincie Noord-Brabant, Màxima MC, Stichting Toekomstbeeld der Techniek, Fontys Centre of Expertise Health, Health Hub Utrecht en Dutch Design Foundation.

Gezondheid als valuta: Embassy of Health in Dutch Design Week 2023

Datum: vrijdag 27 oktober
Location: NatLab - Eindhoven

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

NatLab

Kastanjelaan 500, 5616 LZ Eindhoven

Plan uw route