oktober
21

Gezondheid als valuta: doe mee tijdens de Dutch Design Week 2023

Laden Evenementen

Gezondheid als valuta: doe mee tijdens de Dutch Design Week 2023

Vormgeven aan gezondheid als valuta. Hoe pak je dat in de praktijk aan? Je kan het meemaken in een van de designsessies tijdens de Dutch Design Week van 21 t/m 29 oktober in Eindhoven. Alles is Gezondheid is een van de kernpartners van de Embassy of Health. Economisch denken, onze hele maatschappij is hierop gebouwd. Kunnen we die economische denkwijze loslaten en ruimte creëren voor een andere manier van denken?

En met welke taal of beeldtaal kunnen we die gedachtes vormgeven en het over die waardes hebben? En belangrijker nog: hoe krijgen we die nieuwe denkwijze aan de besluittafel? Ergens een prijskaartje aan hangen, is niet de enige manier om naar zo’n complexe situatie te kijken.

Zorgkosten, verzekeringspremies, risicoberekeningen. We zijn gewend op een hele economische manier over onze gezondheid en zorg te denken. In termen van geld, betalingen, harde munt: valuta. Maar het woord valuta is terug te leiden naar het Latijnse ‘valēre’. Dat betekende toen zoveel als ‘gezond of sterk zijn’. Met die betekenis in ons achterhoofd vragen we in de Embassy of Health: kunnen we onze gezondheid zien als een waarde op zich? Hoe kunnen we gezondheid sparen, laten stromen, uitwisselen en met elkaar delen? Hoe kunnen ontwerp- en verbeeldingskracht bijdragen aan een (her)waardering van gezondheid als ons grootste goed?

De Embassy of Health verkent als onderdeel van de Dutch Design Week hoe we gezondheid voorop kunnen stellen in onze samenleving. Met behulp van ontwerpkracht en de kracht van andere perspectieven en benaderingen.

Houd deze pagina in de gaten voor het programma.

Gezondheid als valuta: doe mee tijdens de Dutch Design Week 2023

Begin: zaterdag 21 oktober
Einde: 29 oktober
Location: Strijp-S - Eindhoven

Deel dit evenement

Locatie

Strijp-S

Klokgebouw 50, 5617 AB Eindhoven

Plan uw route