januari
27

E-healthweek 2020

Laden Evenementen

E-healthweek 2020

Met als doel e-health voor iedereen toepasbaar te maken door mogelijkheden te demonstreren, kansen te creëren en verbindingen te leggen om gezamenlijk actie te ondernemen wordt de e-health week georganiseerd van 27 januari t/m 1 februari. Tijdens de e-healthweek 2020 wordt de volgende stap gezet en word je zelf uitgenodigd om partner te worden en een eigen activiteit te organiseren.

Over de e-healthweek

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met je zorgverlener, online je recept vernieuwen, sporten met een trainings-app of tijdens een zwangerschap thuis de ontwikkeling van je baby volgen, terwijl de gynaecoloog realtime meekijkt vanuit het ziekenhuis.

Toch weten veel Nederlanders nog niet voldoende wat e-health voor hen kan betekenen. Daarom organiseert ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorg van Nu en de Patiëntenfederatie voor de vierde keer de e-healthweek. Samen met onze partners willen we zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen. Een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners is het doel om door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.

Organiseer een activiteit tijdens de e-healthweek!

Alle partijen die willen laten zien wat e-health is en hoe het werkt zijn van harte uitgenodigd zich als partner aan te melden: (thuis)zorginstellingen, leveranciers, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, gemeenten, patiëntenplatforms en ouderenbonden door het hele land. Dat kan via verschillende activiteiten: van innovatielabs, open dagen en pop-up stores, tot aan theatervoorstellingen en workshops, alles is mogelijk tijdens de e-healthweek.

Patiëntenfederatie

Tijdens de e-healthweek staan de patiënten/cliënten/gebruikers van zorg centraal, want dit is uiteindelijk de doelgroep waar e-health zo waardevol voor kan zijn. Om deze focus kracht bij te zetten is de Patiëntenfederatie hoofdpartner van de e-healthweek.

Terugblik 2019

Doe inspiratie op in de videocompilatie van de e-healthweek 2019!

Voor een overzicht van de activiteiten kijk je hier.

E-healthweek 2020

Begin: maandag 27 januari
Einde: 1 februari
Location: diverse locaties
Aanmelden evenement

Deel dit evenement