november
25

Dag van de Imperfectie

Laden Evenementen

Dag van de Imperfectie

Er is een kloof ontstaan tussen wie we denken te moeten zijn en wie we daadwerkelijk zijn. We moeten perfecter zijn dan mogelijk is, waardoor we allemaal ongelukkige gelukszoekers worden. Tijdens de Dag van de Imperfectie vraagt Vitamine Z samen met NEWConnective, het Humanistisch Verbond, The Turn Club en 3310 – School for Millennials aandacht voor het maatschappelijke probleem van het steeds stijgende aantal Nederlanders met een burn-out of een depressie. Een maatschappelijk probleem dat ons allemaal aangaat.

Gedurende deze avond staat de heersende stress- en burn-out problematiek die ontstaat door prestatiedruk, onzekerheid, faalangst en/of keuzestress en hoe meer ruimte voor imperfectie hier een antwoord op kan zijn centraal. Er wordt gezocht naar praktische oplossingen voor burn-outs, depressies en andere toenemende psychische klachten door in organisaties en op openbare plekken ruimtes te ontwerpen waar imperfectie op een gezonde manier beleefd kan worden. Bestaan die ruimtes al, hoe belangrijk achten we ze en hoe moeten ze eruit komen te zien?

Op de Dag van de Imperfectie wordt een pledge ondertekend waarin wordt beloofd aandacht te blijven geven aan de missie en de praktische uitvoering ervan. Naast de organisaties die al hebben geholpen met het ontwikkelen van deze pledge is iedereen uitgenodigd om zich hierbij aan te sluiten.

Programma

Eva van der Post opent de avond met een indringende monoloog, waarna moderator Daan Roovers (Denker des Vaderlands) Belgische psychiater Dirk de Wachter interviewt over zijn nieuwe boek De kunst van het ongelukkig zijn. Ook spreekt ze met een panel van ervaringsdeskundigen, waaronder Wing Yan Man (3310) en Niki van Houten (NEWConnective), over hun visie op de onhaalbaar perfecte maatschappij en hun ideeën voor imperfecte ruimtes. De pledge zal door verschillende organisaties ondertekend worden en het publiek zal gevraagd worden ook hun ideeën voor gezond imperfectionisme te delen en toe te voegen aan deze pledge. Tijdens de avond zal het publiek ook op speelse wijze betrokken worden bij deze nieuwe blik op onze samenleving. Tirsa With sluit af met een sprankelende spoken-word performance.

De Dag van de Imperfectie is een initiatief van Vitamine Z in samenwerking met NEWConnective, 3310, The Turn Club en Humanistisch Verbond. Mede mogelijk gemaakt door Alles is Gezondheid.

Dag van de Imperfectie

Datum: maandag 25 november
Time: 20:00 - 22:00 uur
Location: Rode Hoed - Amsterdam

€ 13

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

Rode Hoed

Keizersgracht 102, 1015CV Amsterdam

Plan uw route