november
3

Alles is Gezondheid Jaarcongres 2020

Laden Evenementen

Alles is Gezondheid Jaarcongres 2020

De tijdgeest verandert. Corona maakt eens en te meer duidelijk: we gaan van ego- naar ecosysteem. Juist nu ontstaat versneld consensus over een nieuw maatschappelijk evenwicht. Waarbij welzijn vóór welvaart gaat, duurzaamheid leidend is, natuur en klimaat opveert en gezondheid meer is dan ziekte en zorg. Met veerkracht als toverwoord. Drukt Nederland op de reset knop? Ondergaat gezondheid een gedaantewisseling? Wat gaan we nu -of straks- echt anders doen? Of is het vooral tijd voor een gesprek over de waarden die we delen? 

Op dinsdag 3 november 2020 (verzet van 16 juni) vindt de zevende editie plaats van het jaarcongres van Alles is Gezondheid: (normaliter) één van de grootste netwerk- en ontmoetingsplekken voor vooruitstrevende gezondheidsprofessionals in Nederland.

Met de kennis van nu, gaan we na hoe we onze samenleving kunnen verbeteren, zodat mensen langer, gezonder, positiever en gelukkiger leven. We bekijken gezondheid in relatie tot alle sociale domeinen en de leefomgeving. En we houden vast aan het credo: leren, verbinden en doen (want daar zijn we van).

Met deze ingrediënten zorgen we voor een compacte dag vol inspiratie, reflectie, vernieuwing en (hopelijk ook) voldoende netwerkmogelijkheden. In de zomer volgt het volledige programma en deelsessies.

Ondanks de coronacris blijft de inhoud typisch Alles is Gezondheid. Zo komt het thema mentale gezondheid aan bod, duiken we in de interactie tussen leefomgeving en gezond gedrag, zoeken we verbinding tussen groen en gezond, stimuleren we de impact van netwerkpraktijken, denken we na over klimaat, duurzaamheid en gezondheid, ontwarren we het samenspel gezondheid, onderwijs en werk, gaan we verder met Kleur Bekennen, leren we van de Hoodlab aanpak en geven we een vervolg aan de Gezonde Rekenkamer.

M.m.v. Reinier van den Berg, Universiteit Maastricht, PhoneForest, iPH, Liefdesdokter, 1Sociaaldomein, Society Impact, NCJ, Noaber Foundation, Plygrnd.city, HealthBlocks, Voedselapotheek en anderen.

Deze keer strijken we neer in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Hier tref je een dynamische microstad met ruimte voor leren, werken en verblijven. De bewoners vormen een mix van functies, bedrijven en organisaties, afkomstig uit verschillende sectoren, die samen ‘van onderop’ een sociale stad creëren.

Benieuwd wat je te wachten staat? Kijk hier voor een terugblik op het jaarcongres 2019 op Strijp-S in Eindhoven.

Ons jaarcongres is vrij toegankelijk voor een breed publiek: relaties en partners van Alles is Gezondheid en iedereen die zich (professioneel) inzet voor een gezonder Nederland. Let op, waar voorgaande congressen ruim plek was, is bij deze -verzette en compacte- editie slechts plaats voor 250 bezoekers. Aanmelding is nu mogelijk.

Alles is Gezondheid Jaarcongres 2020

Datum: dinsdag 3 november
Time: 10:00 - 16:00 uur
Location: De Nieuwe Stad - Amersfoort

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement

Locatie

De Nieuwe Stad

Oliemolenhof 106, 3812 PB Amersfoort

Plan uw route