Terug

Verhalen professionals over onbegrepen lichamelijke klachten

20 juli 2022

In de nieuwste verhalenbundel van Zie Mij Nu vertellen professionals uit diverse branches over hun aanpak van onbegrepen lichamelijke klachten bij jonge mensen en de weg naar herstel.

In de bundel komen een hypnotherapeut, huisarts, onderwijsspecialist, biografisch coach, sportpsycholoog, fysiotherapeut en docent aan het woord. Ze vertellen hoe zij omgaan met onbegrepen lichamelijke klachten bij kinderen en jongeren. Dat begint vaak bij de ander zien, echt luisteren en proberen het ‘kwetsbare gesprek’ te voeren.

Wat de professionals verder bindt is hun holistische werkwijze. De focus ligt op gezondheid in plaats van ziekte en bij klachten kijken ze naar dieper liggende oorzaken.

De verhalenbundel is bedoeld voor iedereen die op een andere manier wilt kijken naar klachten van jonge mensen en de problemen, vragen en gevoelens waarmee zij worstelen. Zoals mentoren, trainers, coaches, begeleiders, therapeuten, artsen en andere sleutelfiguren in het leven van jongeren die het verschil willen maken met hun oprechte aandacht, uitleg en tijd.

Op de website van Zie Mij Nu is het boekje gratis te bestellen, in fysieke vorm of als pdf. Ook zijn de verhalen daar afzonderlijk te lezen. Ga naar: ziemijnu.nl/bundel/

De Zie Mij Nu verhalenbundel van professionals is een initiatief van en Alles is Gezondheid, Proscoop, Stichting Emovere en Institute for Positive Health (ipH).

“Hoopgevend hoe het (her)ontdekken van je eigen verhaal, gevoel en emotie bijdragen aan het letterlijk weer ‘lekker in je vel’ komen. Je lijf en emoties (opnieuw) leren kennen en begrijpen, blijken basisvaardigheden die mentale én fysieke gezondheid ongekend bevorderen’’. Machteld Ploeg, bestuurder GGz Eindhoven en Nederlandse GGZ

‘’Wat mij aanspreekt is dat deze professionals ‘het anders kijken’ in de zorg hebben omarmd. De rol van onbewuste emoties en trauma komt zo in een heel ander daglicht te staan. Bij aanhoudende onbegrepen pijnklachten is deze kijk de uitnodiging om te bewegen naar beter ’. Lian Tjon Soei Len, Anesthesioloog-Pijnspecialist-Leefstijl/IM -arts, Dijklander Ziekenhuis

Nieuwste verhalenbundel ontvangen?

In 2022 zijn de verhalen van (zorg)professionals over onbegrepen lichamelijke klachten gebundeld in een nieuw boekje. Ieder op hun eigen manier begeleiden ze jonge mensen in het praten over gevoelens en de weg naar herstel.