Terug

Jongeren Hulp Online uitgebreid met inlooplocaties

14 februari 2024

Jongeren Hulp Online is er om jongeren op weg te helpen in het makkelijk vinden van online hulp. De website is nu uitgebreid met een overzichtelijke kaart. Hierop staan meer dan 40 locaties waar jongeren langs kunnen komen voor een goed gesprek, op adem te komen of met anderen wat leuks te doen.

Hoe groot of klein je probleem ook is, waar je ook mee zit of als je gewoon een keer je hart wilt luchten: bij Jongeren Hulp Online vinden jongeren meer dan 25 (online) hulplijnen die ze snel, anoniem en gratis ondersteuning bieden. Via de chat, telefoon of email.

Hulp die bij je past

Met het beantwoorden van een paar simpele vragen krijg jongeren de keuze uit een of meer passende hulplijnen. Mede om te voorkomen dat je -al googelend- verdwaalt in het woud van instanties, hulpdiensten, platforms en websites op het gebied van mentale gezondheid.

Liever ergens binnenlopen

Naast online ondersteuning kunnen jongeren op veel plekken in Nederland ook fysiek ergens binnenlopen met hun vragen of problemen. Op de nieuwe inloopkaart van Jongeren Hulp Online staan de locaties van @ease, Ixta Noa, Roger That Inspiratielab, TEJO Nederland en Jimmy’s. Binnenkort volgen ook de plaatsen waar Join Us groepsactiviteiten aanbiedt.

Mogelijkheden in de buurt

Door te zoeken op postcode kunnen jongeren nagaan of er een locatie in hun buurt is waar ze fysiek terecht kunnen. Voor een goed gesprek, deskundig advies of tips. Vaak kan je hier ook binnen lopen om even te kletsen, samen te eten of met anderen wat leuks te doen.

Daisy neemt proef op de som

Dat er behoefte is aan offline contact, blijkt wel uit de proef op de som die rappende psycholoog Daisy Veenstra name op Instagram. Ze ging live in gesprek met jongeren over wat ze doen met hun zorgen, vragen en problemen op mentaal vlak. En waar ga je dan heen? In een poll onder haar volgers gaf 87% daarbij de voorkeur aan offline- boven online contact. Opvallend, omdat de wereld van jongeren zich zo vaak online afspeelt. Maar ook hier geldt, een hand op je schouder of een empathische blik vertelt vaak meer dan alleen woorden.

Rap: Ergens om naartoe te gaan

Om duidelijk te maken dat praten over je gevoelens goed is en er talloze plekken zijn die jongeren daarbij helpen, maakte Daisy samen met haar volgers de rap ‘Ergens om naartoe te gaan’. Speciaal voor Jongeren Hulp Online. Want een luisterend oor en goede hulp is altijd binnen handbereik.

Meer weten?

Meer weten over Jongeren Hulp Online? Lees hier verder of neem contact op met Wico Mulder (wico.mulder@allesisgezondheid.nl) of Cuno de Haas (cuno.de.haas@allesisgezondheid.nl).

Hulp binnen handbereik

Op de website Jongeren Hulp Online vind je snel de hulp die bij je past. De aangesloten hulplijnen staan klaar met een luisterend oor, deskundig advies en handige tips.

Netwerkadviseur (Mentale) Gezondheid & Zorg
Communicatieadviseur