juni
15

Webinar ‘Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?’

Laden Evenementen

Webinar ‘Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?’

Kinderen zitten steeds jonger en steeds vaker achter een beeldscherm. Voor gezonde ogen, conditie, gewicht en motoriek is zoveel binnen zitten en beeldschermgebruik niet gezond. Wil je meer weten over deze onderwerpen en ben je benieuwd wat je als ouder kunt bijdragen aan minder beeldschermgebruik? Heb je vragen zoals: waar leg ik de grens als het gaat om schermtijd voor mijn kind? En wil je meer weten over de waarde van de 20-20-2 methode? Sluit dan aan op het webinar van 15 juni, georganiseerd door netwerk Zicht op Buiten onder leiding van Vasanthi Iyer in samenwerking met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Alles is Gezondheid biedt als samenwerkingspartner dit derde webinar weer ondersteuning. 

Een week na de nationale Buitenspeeldag gaat het netwerk Zicht op Buiten met ouders die kinderen hebben in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar in gesprek over het belang en de relatie tussen (oog) gezondheid en buitenspelen. Als ouder krijg je kennis aangereikt vanuit de wetenschap door oogarts en hoogleraar Caroline Klaver. Ook praktijkkennis en tips worden gedeeld door Muriel Weltens, Functionaris Gezondheidsbevordering & Gezonde School adviseur en Nickie Vialle, jeugdverpleegkundige en mediacoach (Jeugd en Gezin Gooi & Vechtstreek). Vasanthi Iyer, jeugdarts (AJN/TNO) verbindt, na iedere spreker, de wetenschappelijke kennis met voorbeelden uit de praktijk.

Meer informatie over de nationale Buitenspeeldag 2022 op 8 juni 2022 vind je o.a. op de site van Jantje Beton. Het netwerk Zicht op Buiten zet zich in om de gezondheid van kinderen te bevorderen. Door kennis, praktijk en ervaringen van ouders samen te brengen. Kinderen stimuleren om veel buiten te spelen heeft een positief effect op hun motorische ontwikkeling, hun sociaal emotionele ontwikkeling, hun leervermogen én een groot positief effect op hun ooggezondheid.

Aanmelden

Ken je iemand voor wie deze bijeenkomst ook interessant kan zijn? Stuur deze e-mail gerust door in je netwerk. Aanmelden kan via deze link . Noteer de datum vast in je agenda!

Organisatie

Het webinar Zicht op Buiten wordt georganiseerd door het Netwerk Zicht op Buiten. Het netwerk houdt zich al langer bezig met leefstijlverandering bij de jeugd en pleit voor gezond beeldschermgebruik.

Webinar ‘Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?’

Datum: woensdag 15 juni
Time: 20:00 - 21:00 uur
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement