november
16

Webinar: Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?

Laden Evenementen

Webinar: Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?

Kinderen zitten steeds jonger en steeds vaker achter een beeldscherm. Voor gezonde ogen, conditie, gewicht en motoriek is zoveel binnen zitten en beeldschermgebruik niet gezond. Wil je meer weten over deze onderwerpen en ben je benieuwd hoe je als ouder kunt bijdragen aan minder beeldschermgebruik? Heb je vragen zoals: waar leg ik de grens als het gaat om schermtijd voor mijn kind? En wil je meer weten over de waarde van de 20-20-2 methode? Sluit dan aan bij het webinar van 16 november, georganiseerd door netwerk Zicht op Buiten onder leiding van Vasanthi Iyer in samenwerking met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Alles is Gezondheid biedt als samenwerkingspartner bij dit derde webinar weer ondersteuning.

Het netwerk Zicht op Buiten gaat graag rechtstreeks met ouders van kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar in gesprek over het belang en de relatie tussen (oog)gezondheid en buitenspelen. Als ouder krijg je kennis aangereikt vanuit de wetenschap, door oogarts en hoogleraar Caroline Klaver maar ook over de mogelijkheden van onderwijs door Muriel Weltens, Functionaris Gezondheidsbevordering & Gezonde School adviseur. Jeugdverpleegkundige en mediacoach Nickie Vialle en jeugdarts Vasanthi Iyer verbinden de wetenschappelijke kennis met voorbeelden uit de praktijk.

Het netwerk Zicht op Buiten zet zich in om de gezondheid van kinderen te bevorderen. Door kennis, praktijk en ervaringen van ouders samen te brengen. Kinderen stimuleren om veel buiten te spelen heeft een positief effect op hun motorische ontwikkeling, hun sociaal emotionele ontwikkeling, hun leervermogen én een groot positief effect op hun ooggezondheid.

Webinar: Zicht op buiten voor ouders: Help! Hoe krijg ik mijn kind naar buiten?

Datum: woensdag 16 november
Time: 20:00 - 21:00 uur
Location: Online

Gratis

Aanmelden evenement

Deel dit evenement